Що потрібно знати про фізичні вправи під час годування груддю

Перші шість місяців життя  грудне молоко є основним джерелом поживних речовин для малюка. Медики стверджують, що грудне молоко має багато переваг для дитини, оскільки містить усі необхідні для її росту та розвитку поживні речовини, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

І хоча народження дитини сильно змінює життя жінки, молодій мамі, як і раніше, потрібен час для того, щоб подбати про своє здоров’я та фізичну форму. Часто жінки відмовляються від фізичних вправ, оскільки вважають, що це завадить їм годувати дитину груддю. Однак, попри поширену думку, спорт ніяк не вплине на кількість, смак та поживну цінність молока.

Ось 5 речей, які вам потрібно знати про фізичні вправи під час годування груддю:

Вам необхідно підтримувати рівень вологи в організмі. Зволоження – це найкраще, що ви можете зробити для свого тіла. Це важливо для функціонування всіх його органів та систем, в тому числі  і для  вироблення грудного молока.

Рахуйте калорії. Грудне вигодовування може спалювати до 500 калорій на день. Тому молодій мамі потрібно переконатись, що вона споживає більше калорій, ніж спалює. Одразу скорочувати споживання калорій небезпечно, оскільки жінці потрібен час на відновлення після пологів.

Плануйте свій час. З появою дитини у батьків з’являється багато нових обов’язків. Догляд за дитиною та повернення до звичного способу життя можуть бути непростим завданням. Особливо сильне навантаження відчувають матері. Тому необхідно скласти такий графік тренувань, який буде комфортним для жінки.

Уникайте зниження ваги. Швидке схуднення може нашкодити здоров’ю та призвести до втрати поживності молока. Тому якщо ви хочете схуднути після пологів, уникайте різкої втрати ваги, 1,5 кг на тиждень більш, ніж достатньо.

Обирайте не надто інтенсивні вправи. Тіло все ще перебуває в процесі відновлення після пологів. Тому, щоб полегшити процес, радимо зупинити свій вибір на вправах помірної інтенсивності, які вас не надто перевтомлюватимуть.

Поділись


Новини партнерів