Як авокадо допомагає зберегти здоров’я шкіри та волосся

Авокадо – це унікальний фрукт, який містить здорові жири та має низький вміст вуглеводів. Цей фрукт неймовірно поживний. Він багатий на калій, фолієву кислоту, магній, залізо, корисні жири та вітаміни С, В та Е. У авокадо більше калію, ніж в бананах. Калій допомагає контролювати артеріальний тиск і покращує загальний стан серця. Крім того, авокадо – це прекрасне джерело клітковини, тому воно може допомогти вам у схудненні, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Корисний цей дивовижний фрукт також для волосся і шкіри. Ви можете скористатись його перевагами, додавши його у свій раціон або використовуючи його в якості інгредієнта домашньої косметики.

Ось, як авокадо може виявитись корисним для ваших волосся і шкіри:

Оскільки авокадо є потужним джерелом вітамінів С та Е, воно може різними способами зміцнювати здоров’я шкіри. Також корисним для шкіри авокадо роблять корисні жири, які воно містить у великій кількості.

Авокадо допомагає зменшити ознаки старіння та запобігти появі прищів. Можна приготувати маски для обличчя з пюре з авокадо, змішавши його з медом або кокосовою олією.

Волоссю авокадо забезпечує живлення. Натуральні олії в авокадо зменшують сухість волосся і підтримують здоров’я шкіри голови. Домашні маски з авокадо можуть допомогти вам боротися з різними проблемами з волоссям, що часто виникають взимку.  Ви можете розім’яти авокадо і змішати його з приблизно з 2 столовими ложками кокосової або оливкової олії. Нанесіть цю суміш на волосся від коренів до кінчиків за 30 хвилин до того, як зберетесь мити голову.

Та якщо у вас алергія на авокадо, вам не підходять такі маски. Нанесіть невелику кількість пюре з авокадо на лікоть, щоб побачити, чи не викличе воно у вас алергічну реакцію.

Поділись


Новини партнерів