Вчені назвали страву, яка допоможе знизити артеріальний тиск

Якщо ваш кров’яний тиск постійно підвищений, серцю потрібно працювати інтенсивніше, аби кров могла дістатись усіх органів та тканин. Це може призвести до того, що ваші артерії втратять свою еластичність і стануть жорсткими або вузькими – це передумова серцевого нападу. Та ви можете контролювати цей процес за допомогою змін у харчуванні, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Існують загальні дієтичні принципи, яких ви повинні дотримуватися, щоб підтримувати здоров’я серця, але дослідження показують, що певні продукти мають ефект зниження артеріального тиску.

Наприклад, доведено, що суп зі шпинату сприяє зниженню підвищеного артеріального тиску. Це пов’язано з вмістом у ньому нітратів. Нітрати – це природні сполуки, які допомагають розслабити судини, що призводить до зниження артеріального тиску.

У дослідженні, проведеному на 27 людях, ті, хто споживав 500 мл супу зі шпинатом з високим вмістом нітратів щодня протягом семи днів, відчували зниження як систолічного, так і діастолічного тиску, порівняно з тими, хто споживав суп зі спаржею з низьким вмістом нітратів.

Більше того, суп зі шпинату також зменшив жорсткість артерій, що може допомогти знизити кров’яний тиск і поліпшити здоров’я серця.

Крім того, шпинат містить велику кількість магнію, який також корисний людям, що страждають на гіпертонію. Крім того, магній сприяє кращому контролю рівня цукру в крові. Він розслаблює судини, а також використовується організмом для вироблення енергії та росту кісток.

А от чого слід уникати, так це надлишку солі. Фахівці рекомендують вживати не більше 6 г солі на день (це десь одна чайна ложка). Також варто намагатись вживати більше клітковини та менше насичених жирів. Це також сприяє зниженню артеріального тиску.

Поділись


Новини партнерів