5 причин включити в раціон мед

Мед вже давно є частиною раціону людства. Його вживали вже в 2100 році до н.е. Причиною такої тривалої популярності є величезна користь меду. Він має безліч корисних властивостей, від лікування кашлю до зволоження шкіри. Існують різні сорти меду, які відрізняються за смаком, кольором та запахом, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось кілька переваг для здоров’я, які може запропонувати вам мед:

Зменшення запалення.  Мед має антибактеріальні властивості. Його можна використовувати для лікування ран та очищення їх від бактерій, які можуть викликати інфекцію. Він також має протизапальні властивості, які можуть додатково заспокоїти рану і сприяють її загоєнню.

Здорова альтернатива цукру. Хоча мед доволі калорійний, він вважається більш здоровою альтернативою рафінованому цукру. Він містить менше калорій і і має більш солодкий смак, тож його треба менше.

Зміцнення здоров’я серця. Мед є багатим джерелом антиоксидантів. Він може допомогти знизити кров’яний тиск і навіть регулювати рівень холестерину в організмі. Контроль за рівнем артеріального тиску і рівнем холестерину принесуть безпосередню користь серцю та зміцнять його здоров’я.

Користь для шкіри. Ви можете використовувати мед для усунення проблем зі шкірою, якщо включите його в свою рутину з догляду за нею. Якщо регулярно його застосовувати, це може допомогти зберегти шкіру пружною, здоровою, сяючою та молодою.

Підтримка здорової ваги. Цукор – це головний ворог будь-якого плану схуднення, якщо не стежити за його споживанням. Це може призвести до накопичення жиру в організмі, що є фактором ризику ожиріння, діабету та серцево-судинних захворювань.

Та пам’ятайте, що мед – це доволі сильний алерген. Тому перш, ніж його вживати чи застосовувати на шкірі, переконайтесь, що ваш організм не буде на нього негативно реагувати.

Поділись


Новини партнерів