Як уникнути головного болю цієї зими

Здається, що взимку ми стикаємось з головним болем частіше, ніж будь-коли, при чому це можуть бути найрізноманітніші види головного болю, починаючи від кластерного головного болю, і закінчуючи мігренню, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Часто можна почути від старшого покоління, що взимку треба прикривати голову та шию. Та чи пов’язано це лише з необхідністю захиститись від вітру та морозу?

Дослідження показують, що головний біль стає все більш поширеним у зимовий сезон, оскільки холодні температури та невелика тривалість світлового дня можуть змінити атмосферний (барометричний) тиск. Ця зміна тиску може спричинити гемодинамічні зміни в організмі, що призведе до головних болів або мігрені. Крім того, холодний зимовий вітер може впливати нерви та судини мозку, що також може викликати головний біль.

Пазухи – це порожнини, розташовані на передній стороні черепа. Вони наповнені повітрям і знаходяться в рівновазі з атмосферою. Будь-які значні зміни атмосферного тиску можуть порушити цю рівновагу, що призведе до головного болю.

Ось кілька порад, які допоможуть вам уникнути головного болю цієї зими:

Завжди прикривайте голову та шию належним одягом перш, ніж вийти з дому в холодний день.

Щоб підтримувати кровообіг, подбайте, щоб м’язи шиї та плечей залишались розслабленими. Якщо ви відчуваєте напругу, спробуйте розтягнути м’язи за допомогою кругових рухів головою.

Не забувайте про відпочинок, намагайтесь лягати спати і прокидатись в один і той же час та спати не менш, ніж 8 годин на добу.

Подбайте, щоб у вашій спальні була комфортна температура та рівень вологості.

Якщо у вас часто закладає пазухи, намагайтесь дихати паром двічі на день.

Щодня робіть масаж обличчя за допомогою спеціальних інструментів. Вважається, що це допомагає осушити пазухи і запобігти головному болю.

Якщо ви пропускаєте прийом їжі, це може спричинити головний біль. Тому щоденно їжте тричі на день. Подбайте, що ваш раціон був збалансованим і забезпечував вас всіма необхідними поживними речовинами.

Регулярні фізичні вправи дуже важливі для підтримки температури тіла та кровообігу. Як би нам не хотілось лишатись у теплому ліжку, помірні фізичні вправи допомагають уникнути головного болю взимку.

Щоб розслабити м’язи, приймайте теплі ванну та душ. Вони мають бути саме теплими, а не гарячими, це дуже важливо.

Пийте достатньо води. Ви можете не відчувати сильної спраги, коли надворі холодно, але наш організм так само потребує води взимку, як і влітку. Тому вживайте достатньо води, щоб підтримувати водний баланс організму.

Якщо ви часто страждаєте на мігрень, зверніться до медиків. Ваш лікар зможе підібрати вам правильні ліки.

Поділись


Новини партнерів