Скільки яєць можна з’їсти без шкоди для здоров’я

Яйця можуть забезпечити вас енергією та поживними речовинами. Часто їх рекомендують вживати тим, хто хоче позбутись зайвих кілограмів. Яйця – це джерело білка, який робить їх прекрасним варіантом сніданку і дозволяє нам лишатись ситими аж до обіду, пише Жіночий світ.

Багато людей також обирають яйця в якості вечірнього перекусу чи в якості закуски після тренування. Однак, якщо ви з’їдатимете надто багато яєць протягом дня, то можете нашкодити своєму здоров’ю.

Рітіка Самаддар, керівниця відділу клінічного харчування та дієтології лікарні Max hospital, розповіла, скільки яєць на день можна вживати, а також які побічні ефекти можна відчути, якщо їсти їх надто багато.

Вона каже: “Яйця – чудова їжа. Це один з найбільш поживних продуктів на планеті. Яйця мають бути частиною добре збалансованої дієти. В одному яйці міститься близько 200 мг холестерину, але дослідження показують, що холестерин із продуктів харчування не має прямого впливу на рівень холестерину в крові. Яйця також містять додаткові поживні речовини (мононенасичені жирні кислоти та жирні кислоти омега-3), які можуть допомогти знизити ризик серцевих захворювань. Яйця також забезпечать вас білком, холіном, вітамінами A і D і біотином”.

Люди, які дотримуються здорової дієти, не повинні вживати більше, ніж 1-2 яйця на день. Така кількість не здатна викликати жодних побічних ефектів.

Та якщо ви будете регулярно перевищувати цю кількість, то можете собі нашкодити. У яйцях дуже багато білка, тому велика їх кількість може створити зайве навантаження на нирки. Крім того, яйця не містять клітковини, необхідної для нормального травлення. Деякі люди мають алергію на курячі яйця.

Поділись


Новини партнерів