5 продуктів, які допоможуть прискорити метаболізм і знизити вагу

Збалансований раціон допомагає підтримувати здорову вагу тіла та загалом добре впливає на організм. Якщо ви хочете схуднути, то маєте споживати менше калорій, ніж витрачаєте. Ще один важливий фактор – це швидкість метаболізму. Вона має великий вплив на те, скільки ваги ви зможете втратити, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Наше харчування – це важливий фактор, що впливає і на швидкість метаболізму, і на сам процес схуднення. Певні продукти змушують нас довше почуватись ситими, що сприяє зменшенню споживання калорій, а також допомагають прискорити обмін речовин.

Ось кілька продуктів, що допоможуть вам схуднути швидше:

Яйця. Круто зварені яйця містять дуже мало калорій, зате багаті на білок, завдяки чому вони ослаблюють апетит. Ви можете їсти яйця на сніданок чи в якості вечірньої закуски. Також гарним варіантом обіду може бути салат з варених яєць та шпинату.

Овес. Вівсянка – це потужне джерело клітковини. Включивши її у свій раціон, ви зможете зменшити відчуття голоду, а також покращити травлення. А поєднання вівсянки зі свіжими фруктами може ще більше збільшити її харчову цінність та споживання клітковини.

 Авокадо. Авокадо багате на корисні жири та клітковину. Вони роблять цей суперкорисний фрукт ще й надзвичайно ситним. Ще авокадо містить вітамін С, фолієву кислоту, калій, вітамін Е та вітамін К. При цьому у ньому дуже мало вуглеводів.

Горіхи. Горіхи відомі своє поживністю. Навіть невелика жменька горіхів може забезпечити вас величезною кількістю корисних речовин та зменшити вагу тіла. Однак, вживати їх потрібно помірно, адже горіхи дуже калорійні.

Вода. Мало хто задумується про важливість чогось такого простого, як питна вода, для контролю ваги тіла. Споживаючи воду у достатній кількості, ви можете вивести з організму шкідливі речовини, а також менше їсти. Та взимку ми п’ємо відчутно менше, ніж під час літньої спеки. Тому завжди майте при собі пляшечку води.

Поділись


Новини партнерів