5 видів вправ, які допоможуть знизити рівень холестерину у крові

У нашій крові міститься  жирна речовина, відома під назвою холестерин. Відомо, що збільшення її рівня у крові корелює з ризиком хвороб серця. Причиною зростання рівня холестерину можуть бути неправильне харчування, нестача фізичної активності, куріння та збільшення ваги. Менш поширеними причинами високого рівня холестерину в крові можуть бути вік та генетична схильність, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Одним з найефективніших способів контролювати рівень холестерину є фізичні вправи. Ось 5 найкращий варіантів вправ для тих, хто хоче знизити рівень холестерину у крові:

Плавання. Плавання допомагає підтримувати здорову вагу тіла, а також зміцнює здоров’я серця та легенів. Також плавання робить нас більш витривалими та збільшує м’язову силу. Маючи здорову вагу, легше тримати рівень холестерину в нормі.

Ходьба. Швидка прогулянка нікому не нашкодить. Також ходьба – це один з найпростіших і найефективніших різновидів фізичних вправ. Ходьба може допомогти вам покращити настрій, зміцнити м’язи, схуднути, поліпшити здоров’я суглобів та якість сну. Вона може допомогти вам контролювати рівень холестерину, оскільки сприяє поліпшенню кровообігу та зміцненню здоров’я серця.

Біг. Якщо вам потрібна вправа, яку легко включити в свій розпорядок дня і яка допоможу вам тримати рівень холестерину під контролем, біг буде для вас найкращим варіантом. Він допомагає спалити більше калорій, сприяючи схудненню. Зміцнення м’язів та покращення серцево-судинного здоров’я – це ще дві переваги, які ви отримаєте, якщо почнете бігати.

Велоспорт. Це один з найцікавіших видів вправ. Він може бути корисним, оскільки допомагає покращити вашу поставу, рухливість суглобів, координацію, здоров’я серця та здоров’я кісток. Крім того, їзда на велосипеді допомагає зменшити рівень жиру в організмі.

Вправи з гантелями. Піднімати тягарі, можливо, не так просто, як вийти на коротку прогулянку. Однак, цей різновид вправ також ефективний і має власні переваги. Він допомагає зміцнити м’язи рук, а також збільшує частоту серцевих скорочень, що може допомогти поліпшити кровообіг в організмі.

Поділись


Новини партнерів