Названо дешевий фрукт, що допоможе зміцнити імунітет взимку

Міцний імунітет захищає наше тіло від збудників інфекцій та шкідливих речовин. На нашу імунну функцію впливає декілька факторів, втому числі харчування та спосіб життя. Нездоровий раціон може завадити імунній системі працювати як належить, а певні продукти навпаки, здатні покращити її роботу. До таких продуктів належать апельсини, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Апельсини доступні круглий рік. Вони відомі своєю користю для здоров’я. Багато людей у всьому світі традиційно вживають апельсиновий сік зі сніданком. В апельсинах міститься багато вологи та поживних речовин. Також вони містять специфічні речовини, що можна знайти тільки в рослинних продуктах.

За даними USDA, 100 грамів апельсинів містять 53,2 мг вітаміну С. Як потужне джерело вітаміну С, апельсини надзвичайно корисні для вашої імунної системи. Наявність антиоксидантів у апельсинах захищає ваше тіло від шкідливої дії вільних радикалів.

Крім того, апельсини дуже корисні для здоров’я серця. Наявність калію та клітковини в апельсинах допомагає контролювати артеріальний тиск, рівень холестерину та інші фактори ризику серцевих захворювань.

Також апельсини мають гарний вплив на шкіру. Вітамін С сприяє виробленню колагену, який зміцнює здоров’я шкіри, робить її більш пружною та прискорює загоєння ран.

Корисні апельсини і для здоров’я очей. У них міститься вітамін А, який поліпшує стан очей та знижує ризик вікової дегенерації макули.

А завдяки клітковині, апельсини покращують травлення та допомагають запобігти запорам.

Та пам’ятайте – надлишок апельсинів теж може нашкодити. Вони можуть спровокувати печію, якщо ви до неї схильні. А у діабетиків велика кількість апельсинів може викликати небезпечне підвищення рівня цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів