Науковці з’ясували, як овочі та фрукти впливають на психічне здоров’я людини

Психічне здоров’я людей зараз викликає занепокоєння у всьому світі. Що більше зростає рівень стресу та прискорюється темп життя, то більше вони впливають на психологічний стан людини, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість випадків порушень психічного здоров’я зросла на 13% з 2007 по 2017 рік. Хоча щастя і позитив є двома основними факторами, що призводять до психічного благополуччя, їжа в цій ситуації відіграє не менш важливу роль. Продукти, які ми вживаємо, мають прямий зв’язок із нашим розумом та тілом. Наприклад адаптогени та антиоксиданти, які можна отримати з певних продуктів, допомагають розслабити наш розум, зменшуючи стрес і тривогу.

Нещодавнє дослідження також показало, що сирі фрукти та овочі,в поєднанні зі здоровим сном та фізичними вправами, є основними опорами для міцного психічного здоров’я. Результати, опубліковані в журналі Frontiers in Psychology, стверджували: “Якісний сон, фізичні вправи та збільшення споживання сирих фруктів та овочів сприяють покращенню психічного здоров’я та добробуту у молодих людей”.

Дослідження було проведене дослідниками з Університету Отаго, які обстежили понад 1100 молодих людей. У дослідженні було враховано режим харчування, режим сну, психічне здоров’я та рівень фізичної активності учасників.

Виявилось, що ті учасники, які їли в середньому 4,8 порції сирих фруктів та овочів на день, мали кращий стан психічного здоров’я. Але ті, хто з’їдали менше 2 порцій і більше 8 порцій, мали протилежний результат.

Міцний здоровий сон та адекватний рівень фізичних навантажень також показали позитивний вплив на психічне здоров’я учасників.

“Сон, фізичну активність та здорову дієту можна розглядати як три стовпи здоров’я, які можуть сприяти оптимальному самопочуттю серед молодих людей, прошарку населення, де поширеність психічних розладів висока, а добробут неоптимальний”, заявила провідна авторка дослідження Шей-Рубі Вікхем.

Таким чином, включивши в раціон більше овочів ви можете підтримувати здоров’я не тільки вашого тіла, а ще і мозку.

Поділись


Новини партнерів