Фахівці розказали, що потрібно їсти за святковим столом, щоб уникнути зростання кров’яного тиску

Високий кров’яний тиск – це загроза для вашого здоров’я, яка може безпосередньо впливати на тривалість життя. Ні для кого не секрет, що овочі мають позитивний вплив на артеріальний тиск. Це підтверджено даними Гарвардської медичної школи. А отже, святкові застілля можуть значно покращити стан вашого здоров’я, якщо ви знаєте, що на них приготувати, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Наприклад, обираючи м’ясо до святкового столу, краще зупинити свій вибір на курятині чи індичці. Це в жодному разі не повинно бути червоне м’ясо, адже воно сприяє підвищенню артеріального тиску та рівня холестерину.

Натомість ресурс Medical News Today заохочує покласти у вашу святкову тарілку моркву. Вона містить велику кількість клітковини, вітамінів та мінералів, серед яких і калій, який сприяє зниженню артеріального тиску, оскільки має судиннорозширювальний ефект.

Більше того, морква є хорошим джерелом антиоксидантів, які захищають клітини від шкідливої дії вільних радикалів.

Сприяють зниженню артеріального тиску також пастернак, буряк та ріпа. Зокрема, існують дослідження, які демонструють, що буряковий сік допомагає знизити показники кров’яного тиску у людей, які страждають на гіпертонію. Корисний вплив буряка на артеріальний тиск приписують нітратам.

Що стосується продуктів, яких варто уникати за святковим столом, медики рекомендують вживати менше жирної їжі та солі. Не використовуйте надто багато олії – однієї ложки більш, ніж достатньо для приготування страви. Чудово підійдуть соняшникова, ріпакова, кукурудзяна та оливкова олії. Десерти краще приготувати з фруктів та ягід.

Поділись


Новини партнерів