Фахівець розповів, чи можна займатись спортом на голодний шлунок

Тренуватись на голодний шлунок, чи ні – це питання особистого вибору. Однак пам’ятайте – під час і після тренування ви повинні почуватись бадьорими та енергійними. За словами тренера з фітнесу Кайли Іцінес, якщо тренуючись натщесерце ви почуваєтесь добре, то не варто нічого змінювати, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ті, хто тренуються в ранковий час, зазвичай добре почуваються, виконуючи вправи на голодний шлунок. Та загалом це не найкращий варіант. Тілу потрібно паливо, щоб ефективно працювати під час занять спортом. Окрім того, що йому не вистачає енергії, фізичні вправи натщесерце можуть викликати погіршення самопочуття, запаморочення або навіть нудоту.

За словами Іцінес, це дуже індивідуальний момент. Їй самій не подобається займатись спортом на голодний шлунок. “Мені стає погано, якщо я роблю високоінтенсивну зарядку на голодний шлунок. Зазвичай я прокидаюся голодною, тому перше, що я хочу зробити, це поїсти, а не тренуватися. Я також хочу переконатися, що мені вистачає палива та поживних речовин, щоб я могла працювати”, – ділиться вона.

Та якщо ви прокидаєтесь бадьорими і без особливих зусиль можете тренуватись до того, як поснідаєте, це добре.

Але якщо ви займаєтесь спортом в інший час доби, вдень чи ввечері, переконайтесь, що дотримуєтесь свого графіку харчування. Між прийомом їжі та тренуванням має бути проміжок в 1-2 години. В іншому випадку ви можете відчувати дискомфорт під час виконання вправ.

Найважливіше, що потрібно враховувати – це ваш комфорт. “Немає нічого гіршого, ніж погано почуватись після тренування, тому робіть те, що змушує вас почуватись щасливими, впевненими та сильними”.

Перед тренуванням ви можете з’їсти корисні закуски, як банани, горіхи, насіння, йогурт, тощо.

Поділись


Новини партнерів