5 способів захистити суху шкіру взимку

Гарячий шоколад і теплі светри, сніг та свята – це лише кілька з багатьох причин, з яких ми любимо зиму. Однак, наша шкіра може не так їй радіти, адже саме взимку вона найбільше страждає від сухості. Людям, які мають суху шкіру, важко підтримувати її зволоженою навіть у теплі літні місяці, що вже казати про зиму з холодним та сухим повітрям, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Однак, ви можете захистити свою суху шкіру від негативного впливу зимового повітря. Ось 5 простих речей, які треба для цього зробити:

Не проводьте надто багато часу під душем. У холодний день так приємно постояти під гарячим душем. Однак, гаряча вода вимиває природну шкірну олію, що може призвести до зневоднення. Щоб цього уникнути, обмежте час перебування в душі, а також віддавайте перевагу теплій, а не гарячій воді.

Користуйтесь зволожувачем повітря. Взимку у будинках вмикається опалення, яке не тільки гріє, а і сильно висушує повітря. Це може ще більше висушити й без того суху шкіру. Зволожувач повітря здатен вирішити цю проблему.

Не забувайте про зволоження після ванни.  Коли ви наносите зволожуючий крем на шкіру одразу після ванни чи душу, волога “запечатується” шкірі, що дозволяє захистити її від зневоднення. Тому крем потрібно не тільки правильно обрати, а і правильно використовувати.

Підберіть догляд для шкіри за сезоном. Взимку виникають певні проблеми зі шкірою, які потребують індивідуального підходу. Тому ваш літній догляд не підходить для холодного сезону. Обирайте продукти, які можуть вирішити саме ті проблеми, з якими стикаєтесь особисто ви.

Вдягайте шкарпетки перед сном. Більшість людей помічають, що взимку шкіра у них на стопах стає сухішою. Це може призвести до появи тріщин, які збільшують ризик шкірних інфекцій. Тому перед сном слід наносити на стопи зволожуючий крем та вдягати шкарпетки. Це дійсно допомагає зробити шкіру м’якою і зволоженою.

Поділись


Новини партнерів