Дієтолог назвав 4 способи подолати потяг до “комфортної” їжі

Чи важко вам протистояти потягу до їжі? Чи відчуваєте ви, що одяг сидить на вас тісніше, ніж тоді, коли ви його купували?  Мей Сімпкін – провідний дієтолог і консультант Enzymedica UK, дала поради щодо формування здорових харчових звичок та боротьби з  потягом до так званих “комфортних” продуктів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Зменште спокусу. Набагато важче уникати шкідливих продуктів, якщо вони увесь час у вас перед очима. Дослідження показали, що нездатність протистояти спокусі перед харчовими продуктами обумовлена нервовими шляхами, які змінюють процес прийняття рішень та керування імпульсами.

Звісно, нічого не трапиться, якщо ви будете час від часу з’їдати шоколадний батончик чи тістечко, та це не повинно входити у звичку. У супермаркеті намагайтесь ходити маршрутом, який не пролягає біля полиць із солодощами. Так менше шансів, що вони опиняться у вашому кошику.

Їжте поживні та корисні продукти. Домашня їжа, приготована з натуральних продуктів, може значно покращити загальний стан здоров’я. Перш, ніж вирушати за покупками, складіть список, який допоможе вам не брати зайвого у магазині. Включіть у нього якнайбільше продуктів з високим вмістом поживних речовин – овочі, фрукти, бобові, цільнозернові продукти, тощо. Однак пам’ятайте – різке збільшення споживання клітковини може спричинити розлади травлення.

Пийте більше води. Відчуття спраги та голоду часто плутають між собою. При зневодненні люди часто відчувають потяг до “комфортної” їжі. Якщо ви вживатимете більше води, трав’яних чаїв, супів, овочів та фруктів, ви помітите, що бажання з’їсти тістечко з’являється значно рідше. Також варто скоротити споживання алкоголю, адже він стимулює апетит, викликає зневоднення та збільшує потяг до жирної їжі та їжі з високим вмістом вуглеводів.

Більше рухайтесь.  Вправи допомагають покращити настрій, а також пригнічують апетит. Хоча останнє чого нам хочеться у сніг чи дощ – це виходити на двір без нагальної потреби, ви можете тренуватись просто у себе вдома. Зараз доступна величезна кількість онлайн-уроків.

Поділись


Новини партнерів