Вчені назвали олію, яка допомагає зменшити періодичні болі у жінок

Є багато речей, на які ми ніяк не можемо вплинути. Однією з них є циклічні процеси в організмі. І якщо з менструацією ми нічого не здатні вдіяти, то способів полегшити біль та дискомфорт, які виникають в цей період, знайшли чимало, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, при болі та спазмі багато хто в першу чергу думає про знеболювальні препарати. Але вони можуть мати побічні ефекти, деякі з них можуть виявитись доволі серйозними.

Найкращий спосіб цього уникнути – це спробувати природні засоби для полегшення болю. Наприклад, коли мова йде саме про менструальний біль та спазми, дослідження продемонстрували ефективність олії чебрецю.

Дослідження, опубліковане в журналі Caspian Journal of Internal Medicine, показало, що олія чебрецю може бути чудовою альтернативою знеболювальним препаратам. При цьому вона недорога та не має побічних ефектів.

У дослідженні взяли участь 84 учасника віком від 18 до 24 років. Їм давали олію чебрецю, ібупрофен або плацебо. Виявилось, що учасники з групи, яка використовувала олію чебрецю, повідомили про найсильніше полегшення болю.

Також олія чебрецю має протизапальні властивості. Якщо вірити дослідженню Нарського жіночого університету, що в Японії, вона пригнічує активність ферменту циклооксигенази-2, який відповідає за запальні процеси в організмі. При зниженій активності цього ферменту біль також зменшується, що робить олію чебрецю чудовим знеболюючим засобом.

Однак, як і з іншими ефірними оліями, з олією чебрецю слід бути обережними. Змішуйте її з олією-носієм та уникайте контакту чистої олії зі шкірою.

Поділись


Новини партнерів