Науковці назвали продукт, який потрібно додати до сніданку, щоб швидше схуднути

Правильний сніданок – це найкращий спосіб розпочати день. Дуже важливо підібрати для сніданку натуральні продукти без насичених жирів та цукру, які сприяють накопиченню жирових запасів, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Наприклад, ви можете зробити свій сніданок більш корисним та здоровим, якщо додасте до нього горіхи. Горіхи можуть послужити прекрасним доповненням до багатьох ранкових страв, як йогурти та каші, не кажучи вже про те, що вони є основою граноли.

Однак, важливо також переконатись, що ви обрали правильні горіхи. Дослідження показали, що вживання фісташок може допомогти зменшити окружність талії.

Одна фісташка становить приблизно три калорії. Якщо порівнювати з мигдалем, то виявиться, що калорійність фісташок в кілька разів менша (кожний горіх мигдалю містить десь 14 калорій).

Фісташки містять лютеїн, мінерали та вітаміни групи В, тому вони ідеально пасують для початку нового дня. Також фісташки містять клітковину, яка робить їх надзвичайно ситними.

Більше того, згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrition, фісташки прискорюють спалення жиру. У дослідженні брали участь дві групи людей – одна отримувала 20% калорій з горіхів, що дозволило збільшити споживання білка (їх раціон містив 51% вуглеводів, 20% білка та 29% жиру). Контрольна група, яка не вживала фісташок, дотримувалась раціону, який включав 60% вуглеводів, 15% білка та 25% жиру.

Через 6 місяців окружність талії учасників з групи яка їла фісташки, скоротилась приблизно на 2 см. Також у них знизився рівень холестерину і рівень цукру в крові.

Крім того, дослідження 2015 року в  Journal of the American Heart Association також показало, що люди, які вживають горіхи в якості закуски, втрачають більше жиру в зоні живота, ніж люди, що вживають закуски з високим вмістом вуглеводів.

Однак пам’ятайте: горіхи – це корисний, але напрочуд калорійний продукт. Тому зловживати ними не варто.

Поділись


Новини партнерів