5 побічних ефектів, які може викликати кмин

Насіння кмину є популярною спецією з яскраво вираженим ароматом та смаком. Його смак описують як землистий, горіховий, пряний та зігріваючий. Кмин додають у рагу, супи, запіканки, тощо. Однак, не зважаючи на широке застосування цієї спеції, кмин може спричинити декілька побічних ефектів, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька причин бути обережними з кмином та не вживати його надто багато:

Печія. Загальновідомо, що кмин може виводити більше газів у кишечник. Збільшуючи кількість газів у шлунково-кишковому тракті, кмин може стати причиною печії, досить поширеної проблеми з травленням, яка викликає сильний дискомфорт.

Пошкодження печінки. Жири, які містяться в насінні кмину, можуть врешті призвести до пошкодження печінки та/або нирок. Та можливо це тільки якщо ви споживаєте кмин у дуже великих кількостях. Тому рекомендується не захоплюватись цією ароматною спецією занадто сильно.

Відрижка. Любителі кмину часто стикаються з відрижкою, яку спричиняє накопичення в шлунку та шлунково-кишковому тракті газів. Ці гази можуть виводитись через рот, з характерним звуком та неприємним запахом.

Наркотичний ефект. Як відомо, кмин має наркотичні властивості, а тому його слід вживати з обережністю. Побічні ефекти насіння кмину, спричинені його надмірним споживанням, включають помутніння розуму, сонливість та нудоту.

Низький рівень цукру в крові. Вживання великої кількості насіння кмину може знизити рівень цукру в крові в організмі. Це може бути небезпечним, якщо у вас заплановано хірургічне втручання, яке вимагає підтримки рівня цукру в крові. Ваш лікар може порадити вам припинити споживання насіння кмину принаймні за 2 тижні до операції, щоб тримати рівень глюкози в крові під контролем.

Поділись


Новини партнерів