Чому варто регулярно вживати яблучний оцет

Яблучний оцет використовується, мабуть у всіх кухнях світу. Крім того, він є популярним домашнім засобом проти різноманітних недуг, а також для прискорення схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Яблучний оцет має протимікробні і антиоксидантні властивості, які роблять його прекрасним засобом для боротьби з різними інфекціями. Ось 6 вагомих причин регулярно вживати яблучний оцет:

Він допомагає знищити мікроби. Завдяки своїм антибактеріальним та антиоксидантним властивостям яблучний оцет допомагає знищити хвороботворні мікроорганізми, включаючи бактерії. За старих часів його використовували як дезінфікуючий засіб. Крім того, яблучний оцет допомагає подовжити термін зберігання харчових продуктів.

Він знижує рівень цукру в крові. Яблучний оцет допомагає контролювати симптоми діабету 2 типу. Дослідження показали, що яблучний оцет може збільшити чутливість до дії інсуліну на 19-34% при вживанні продуктів з високим вмістом вуглеводів.

Він допомагає схуднути. Різні дослідження показують, що яблучний оцет допомагає прискорити схуднення. Він знижує апетит, дозволяє насититись скоріше і запобігає переїданню та потягу до калорійних і шкідливих продуктів.

Він знижує рівень холестерину. Яблучний оцет сприяє зниженню загального рівня холестерину, рівня тригліцеридів та рівня холестерину ЛПНЩ. Це результати клінічного дослідження, хоча вони ще потребують підтвердження в дослідженнях з більшою вибіркою.

Він зміцнює здоров’я серця. Так як рівень холестерину тісно пов’язаний зі здоров’ям серця, яблучний оцет дуже для нього корисний. Він сприяє мінімізації ризику інсульту. Також було встановлено, що альфа-ліноленова кислота теж зменшує ризик серцевих захворювань у жінок.

Він корисний для шкіри. Окрім збереження здоров’я організму та зменшення ризику хронічних захворювань, яблучний оцет також має антивіковий ефект. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям він може запобігати шкірним інфекціям, пов’язаним з екземою та іншими шкірними захворюваннями.

Поділись


Новини партнерів