5 продуктів, які допоможуть швидше подолати грип та застуду

Ніхто з нас не хоче, щоб йому докучали нежить, кашель та температура. Однак, від сезонних захворювань, таких як грип та застуда, дуже важко вберегтися. Зазвичай взимку, коли вони стають найпоширенішими, люди намагаються вживати більше продуктів, багатих на вітамін С, та турбота про ваш імунітет не повинна обмежуватись лише цим, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Боротьба з сезонними інфекціями може стати простішою, якщо ви будете розуміти, які продукти можуть полегшити їхні симптоми, а також забезпечують ваше тіло необхідними для боротьби з ними поживними речовинами.

Ось кілька продуктів, які допоможуть вам легше впоратись із грипом та застудою:

Яскраві овочі та фрукти.  Овочі та фрукти, багаті на бета-каротин, який наш організм перетворює на вітамін А. Вітамін А дозволяє слизовим оболонкам надійніше захищати організм від проникнення збудників інфекцій.

Часник та цибуля. І цибуля, і часник мають вражаючі корисні властивості. Зокрема, вони мають антимікробний ефект, тому допомагають захиститись від багатьох хвороботворних мікроорганізмів. Крім того, вони сприяють здоров’ю кишечника, оскільки містять пребіотики, що живлять корисні кишкові бактерії.

Вживайте достатньо вітаміну С. Цитрусові – це джерело багатьох корисних речовин, в тому числі і вітаміну С, який сприяє зміцненню імунної системи. Вироблення білих кров’яних клітин вимагає значної кількості цієї поживної речовини, тому важливо щоденно отримувати її добову норму.

Вживайте вітамін D. Вітамін D дуже важливий для здоров’я людини. Дослідження показали, що люди, які страждають на його дефіцит, більш вразливі перед інфекційними захворюваннями. Ви можете знайти вітамін D у яєчних жовтках, грибах, жирній рибі, печінці, а також ваша шкіра може виробляти його під дією сонячного світла.

Вода. Для здоров’я дуже важливо, щоб організм залишався зволоженим. Вода зволожує слизові оболонки та допомагає виводити з організму токсини та збудники хвороб разом із потом та сечею. Також вода забезпечує гарний кровотік та належну роботу всіх систем організму.

Крім того, рекомендується не забувати про фізичну активність – помірні фізичні вправи стимулюють вироблення білих кров’яних клітин, які знищують сторонніх агентів, яким вдалось проникнути в організм.

Поділись


Новини партнерів