Як зрозуміти, що чай більше непридатний для вживання

Ми можемо зрозуміти, що термін придатності певних продуктів вичерпався за характерними ознаками – зміна смаку, кольору, запаху, тощо можуть нам про це сказати. Але мало хто замилюється, що такі продукти, як чай, також мають термін придатності, і тут розібратись уже складніше, пише Жіночий світ.

Більшість із нас не часто дивляться на дати виробництва чайного листя, і вже точно не задумуються про те, що для того, щоб зіпсувати навіть найкращий чай, потрібно не більш, ніж 30 хвилин.

Перш за все, мусимо засмутити поціновувачів зеленого чаю – його термін придатності найкоротший. Порівняно з іншими різновидами чаю, зелений чай найлегше втрачає свій запах, колір та смак, якщо його не зберігати належним чином.

Надмірний вплив сонячного світла, тепла або вологи може змінити органолептичні властивості чаю. Для збереження свіжості чаю має значення навіть ємність, у якій він зберігається. На думку експертів, зелений чай залишається придатним до вживання близько 6 місяців.

Термін зберігання чаю багато в чому залежить від того, як вони зберігаються. Насправді термін придатності як чайного листя, так і пакетиків може скоротитись, якщо чай не зберігається у належних умовах.

Навіть при контакті з вологим повітрям чай може легко зіпсуватись. А в деяких умовах у ньому навіть може з’явитися цвіль. Тому єдиним способом подовжити термін зберігання чаю – це правильно його зберігати.

Як же перевірити свіжість чаю? Коли ви відкриваєте пачку, він повинен мати виражений аромат. Якщо його немає, краще не пийте цей чай. Тим більше варто утриматись від вживання чаю, якщо він має різкий неприємний запах. Імовірніше за все, такий чай вже зіпсований. Звісно, якщо ви помітили в чайному листі цвіль або бачите, що воно злипається, цей чай потрібно викинути.

Поділись


Новини партнерів