Чому мускатний горіх обов’язково повинен бути у вашому зимовому раціоні

Мускатний горіх – насіння дерева, відомого як Мускат духмяний (Myristica fragrans). Його збирають і перетирають на дрібний порошок, який потім можна додавати до величезної кількості страв, особливо до десертів. Ця спеція має горіховий солодкуватий присмак. Крім того, вона має цілий ряд корисних для здоров’я властивостей, пише Жіночий світ.

Ось деякі з тих переваг, які мускатний горіх може вам запропонувати:

Контроль ваги тіла. Здорове схуднення можливе лише за умови нормальної роботи кишечника. Міцне здоров’я травної системи допоможе вам  може допомогти знизити вагу, оскільки покращується засвоєння необхідних поживних речовин. Мускатний горіх сприяє схудненню, оскільки він допомагає покращити стан кишечника та запобігає таким травним проблемам, як запори, надмірне газоутворення і здуття.

Полегшення симптомів діабету. Згідно з дослідженням, опублікованим на PubMed Central, мускатний горіх може допомогти контролювати рівень цукру в крові тим самим сприяючи контролю проявів діабету. Він також стимулює роботу підшлункової залози.

Зміцнення здоров’я мозку. Мускатний горіх заспокійливо діє на людський мозок, а також може працювати, як стимулятор та засіб для підняття настрою. Крім того, він допомагає розслабитись, зменшуючи ризик безсоння та інших порушень сну. Поєднання цих властивостей робить вживання мускатного горіха також гарним способом покращити когнітивні функції мозку.

Покращення здоров’я шкіри. Мускатний горіх має протизапальні та антибактеріальні властивості. Крім того, він містить антиоксиданти. Ви можете використовувати мускатний горіх як інгредієнт домашніх засобів по догляду за шкірою, це допоможе зробити їх значно ефективнішими.

Зменшення болю. Запалення є однією з основних причин виникнення болю у людей. Мускатний горіх має протизапальні властивості. Це робить його ефективним знеболюючим засобом, який може допомогти позбутися таких симптомів, як набряки та судоми в м’язах. Він здатен також полегшити симптоми артриту.

Поділись


Новини партнерів