5 порад, що допоможуть вам уникнути нападів алергії

Навіть один напад алергії може спричинити багато незручностей. Зрештою, кому ж хочеться відчувати нежить, свербіж, сльозотечу, подразнення в очах та горлі? Додайте до цього ще й дискомфорт від низької температури повітря, і отримаєте вкрай неприємний результат, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Однак варто пам’ятати, що ви можете значно полегшити собі життя, якщо попередите напади алергії. Досить лише сформувати кілька корисних звичок, і алергія приноситиме вам куди менше незручностей.

Ось 5 речей, які допоможуть вам уникнути симптомів алергії:

Стежте за чистотою штор. Чи знали ви, що ваші штори можуть накопичувати на собі велику кількість алергенів, зокрема пилових кліщів, які можуть спровокувати алергічний риніт? Хоча вам не потрібно прати штори щотижня, бажано проходитись по них пилососом кожні 10 днів, а також прати кожний сезон. Це допоможе уникнути накопичення на них алергенів.

Щотижня змінюйте постільну білизну. Щоб на ваших наволочках і простирадлах не накопичувались алергени, потрібно прати їх раз на тиждень. При занадто тривалому використанні на постільній білизні можуть розмножуватись пилові кліщі та з’являтися цвіль. Якщо у вас схильність до алергії, це – останнє, що вам потрібно.

Підтримуйте сухість у ванній кімнаті. Не потрібно бути генієм, щоб розуміти, що вологе середовище ідеально підходить для розмноження цвілі, яка може спровокувати серйозний напад респіраторної алергії та навіть астми. Найпростіший спосіб уникнути цього – підтримувати сухість у вашій ванній кімнаті. Для цього потрібно забезпечити в ній гарну вентиляцію та висушувати рушники після кожного використання. Не забувайте про регулярне миття підлоги, килимків та сантехніки.

Переконайтесь, що ваша кухня вентилюється належним чином. Встановлення на кухні витяжки може допомогти вам значно покращити якість повітря. Пари, які виникають, коли ви готуєте їжу, можуть викликати алергічний риніт. Тому обов’язково вмикайте витяжку, коли готуєте собі вечерю.

Замикайте вікна у машині. Якщо у вас алергія на пилок, найкраще залишатись у приміщенні в сезон цвітіння квітів. Та для більшості людей це просто неможливо. Тому подбайте про те, щоб вікна вашого автомобіля залишались зачиненими, коли у повітрі літає багато алергенів.

Поділись


Новини партнерів