Що станеться з організмом, якщо їсти мигдаль кожного дня

Закуски – це важлива частина здорового та збалансованого раціону. Але багато хто вважає за краще відмовитись від них, а все через неправильний вибір продуктів для перекусу. Прикладом ідеальної здорової закуски може бути мигдаль, який  не просто змусить вас почуватись ситими, а й забезпечить численні переваги для здоров’я, пише Жіночий світ.

Ось, що трапиться з вашим організмом, якщо ви почнете щоденно їсти мигдаль:

Ваш настрій поліпшиться. Амінокислота під назвою триптофан, присутня в мигдалі, може покращити ваш настрій. Під впливом вітаміну В6 ( з бананів чи вівсянки) триптофан перетворюється в організмі на серотонін. Як ми всі знаємо, серотонін діє як підсилювач енергії, піднімаючи настрій і зменшуючи тривогу. Тому додавайте мигдаль до вівсянки або їжте його разом з бананами.

Знизиться ризик захворювань. Мигдаль – це джерело вітаміну Е. 50 г цього горіха містить 48% добової норми вітаміну Е, що робить мигдаль одним із найбагатших його джерел. Вживання вітаміну Е знижує ризик хвороби Альцгеймера, раку та серцево-судинних захворювань.

Кістки стануть міцнішими. Дослідження показали, що жменька мигдалю забезпечить вас кальцієм, магнієм, марганцем, вітаміном К, білками, цинком та міддю, які відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я кісток.

Знизиться рівень холестерину. Більшість людей дізнаються про свій високий рівень холестерину лише після того, як зіткнуться з його наслідками. Здорові жири, які мигдаль містить у значній кількості, допомагають підтримувати баланс між “хорошим” та “поганим” холестерином в організмі.

Вам буде легше контролювати рівень цукру в крові. Діабетики часто страждають від низького рівня магнію. Дослідження показало, що людям, які страждають на діабет 2 типу, споживання 60 грамів мигдалю щодня протягом 12 днів, допомогло значно знизити рівень цукру в крові.

Ви схуднете. Мигдаль – це джерело клітковини та білків, які забезпечують вам тривале відчуття ситості та допомагають уникнути переїдання. Саме воно є головною причиною набору ваги у багатьох випадках. Дослідження показало, що вживання однієї порції мигдалю щодня зменшує голод і сприяє зниженню ваги.

Щоб отримати від мигдалю максимальну користь, рекомендується вживати його вранці. Доповнення звичного сніданку горіхами допомагає регулювати рівень цукру в крові, швидше насититись та активізує обмін речовин

Поділись


Новини партнерів