Дієтолог розвінчав поширені міфи про яйця

Яйця, безумовно, є одним з найбільш корисних та поживних продуктів харчування. Вони багаті на білок, корисні жири, залізо, вітаміни, каротиноїди, лютеїн та зеаксантин. Крім того, яйця є ідеальним дієтичним продуктом. Однак багато хто вважає, що яйця можуть сприяти підвищенню рівня холестерину і, ймовірно, шкідливі для здоров’я серця, пише Жіночий світ.

Дієтолог Пуджа Махія розповіла, яка інформація про яйця є правдивою, а яка не відповідає дійсності.

Зокрема вона зауважила, що кілька років тому фахівці справді висловлювали занепокоєння через імовірність того, що яєчні жовтки можуть шкодити здоров’ю серця, але ця інформація не підтвердилась.

“Недавні дослідження показали, що більша частина холестерину в організмі виробляється нашою печінкою, а не надходить з їжею, яку ми їмо. Печінку стимулюють виробляти холестерин переважно насичені жири та трансжири у нашому раціоні, а не харчові джерела холестерину”, – пояснює Махія.

Одне велике яйце містить 1,5 г насичених жирів. Звичайно, важливо те, що ви їсте разом з яйцями. “Якщо ви додасте до яєць сир, масло, бекон, сосиски або булочки, це сприятиме підвищенню рівня холестерину набагато більше, ніж холестерину у самих яйцях”, – говорить Махія.

Згадане дослідження також підтвердило, що яйця містять кілька поживних речовин, які насправді корисні для вашого здоров’я. “Наприклад, лютеїн та зеаксантин корисні для ваших очей. Холін корисний для вашого мозку та нервів. Вітаміни A, B та D допомагають вам зміцнити кістки, імунітет та уникати інфекцій”.

Більше того, яйця є чудовим джерелом білка і не містять великої кількості калорій. Це робить їх ідеальною їжею для схуднення. Вони також дешеві і легко доступні, і їх можна приготувати у різний спосіб. Це робить яйця надзвичайно універсальними.

“Якщо у вас немає підвищеного ризику розвитку серцевих захворювань через генетику чи нездорові звички, такі як сидячий спосіб життя, регулярне вживання алкоголю та куріння, тоді їжте одне яйце на день. Якщо ви намагаєтеся схуднути, ви можете з’їдати тільки яєчний білок”, – пропонує дієтолог.

Поділись


Новини партнерів