Яке значення вітамін D має взимку

Вітамін D є однією з найважливіших поживних речовин, необхідних людському організму. Дефіцит цього вітаміну пов’язаний з високим ризиком переломів кісток, ослабленням зубів, зниженням імунітету і навіть підвищеним ризиком захворіти на COVID-19, пише Жіночий світ.

Та не зважаючи на важливість вітаміну D, багато людей у ​​всьому світі все ще страждають від його дефіциту. Це може викликати біль у спині і часті хвороби на кшталт застуди.

Найкращим джерелом вітаміну D вважається сонячне світло. Однак, у зимовий сезон через скорочення світлового дня та похмуру погоду, більшість людей не отримують його в достатній кількості.

Що коротшими стають дні, то менше вітаміну D здатна виробити наша шкіра. Тому саме взимку зростає ризик виникнення дефіциту цієї поживної речовини. Ви повинні уважно стежити за споживанням вітаміну D, щоб у кінцевому підсумку не нашкодити своєму здоров’ю.

Крім сонячного світла, вас можуть забезпечити вітаміном D і деякі продукти харчування, такі як риба, гриби, молочні продукти, тощо. Він необхідний вашому організму для боротьби зі збудниками хвороб. При чому найбільше вітаміну D нам потрібно саме взимку, коли ми отримуємо найменшу його кількість, адже саме в холодний сезон ми стаємо більш вразливими до респіраторних інфекцій. Дослідження показують, що у темношкірих людей більше шансів на розвиток дефіциту вітаміну D, порівняно з людьми зі світлою шкірою.

Тому потрібно переконатись, що ви вживаєте належну кількість вітаміну D. Намагайтесь вживати більше продуктів, які його містять, якщо рідко буваєте на вулиці взимку, та найкраще все ж намагатись частіше бувати на сонечку.

Вітамін D має важливе значення для засвоєння кальцію, тому його нестача може бути небезпечною. Дефіцит вітаміну D у вашому організмі може спричинити проблеми з кістками, нирками та підвищений ризик депресії.

Якщо ви підозрюєте, що у вас може бути дефіцит вітаміну D, варто звернутись до лікаря. Можливо, вас знадобиться додатково приймати дієтичні добавки з ним.

Поділись


Новини партнерів