Як боротись зі здуттям живота під час менструації

Інколи менструація у жінок протікає відносно легко та безболісно, а інколи вони можуть зазнавати значного дискомфорту через біль у животі та спині, здуття живота та перепади настрою. У кожної жінки свої способи боротьби з менструальним болем, від грілок та трав’яних чаїв до прийому знеболювальних. Та зі здуттям все складніше, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Під час менструації різко зростає рівень естрогену, що призводить до затримки води в організмі. Зростання рівня іншого гормону, прогестерону, уповільнює травлення та збільшує кількість газів у кишечнику. Здуття живота може з’явитись вже за тиждень до початку менструації, і триває до її завершення.

Ось кілька способів боротьби зі здуттям, які можуть вам допомогти:

Скоротіть вживання солі. Сіль містить натрій, який може збільшувати затримку води в організмі, а вона, в свою чергу, може стати причиною здуття. Спробуйте вживати менше солі під час менструації. Вам також потрібно буде уникати оброблених продуктів, оскільки вони також містять багато солі та натрію.

Тимчасово відмовтесь від кави та алкоголю. Помічено, що вживання алкоголю та кофеїну протягом менструації може посилити здуття живота, а також інші симптоми передменструального синдрому (ПМС). Замість того, щоб споживати ці напої, пийте більше чистої води. Це забезпечить вам зволоження та допоможе вивести токсини з організму.

Вживайте більше калію. Їжте продукти, багаті на калій, такі як шпинат, банани, авокадо та помідори. Дослідження показують, що калій допомагає врівноважити рівень натрію в організмі та збільшує виділення сечі. Це зменшує затримку води в організмі та спричинене нею здуття живота.

Уникайте вуглеводів. Рафіновані вуглеводи, присутні в білому борошні та переробленому цукрі, можуть підвищити рівень глюкози в крові. Це призводить до зростання рівню інсуліну, через що нирки утримують більше натрію в організмі, що в кінцевому підсумку призводить до ще більшої затримки води.

Щоб контролювати здуття живота, краще уникати рафінованих вуглеводів та цукристих продуктів під час менструації.

Не відмовляйтесь від вправ. Фізичні вправи можуть бути останнім, що ви хочете робити під час менструації, але рух може допомогти у боротьбі зі здуттям, судомами та дратівливістю. Ходіть по дому, більше гуляйте, виконуйте легкі вправи, будь-які фізичні навантаження будуть корисними.

Поділись


Новини партнерів