Як кава допомагає схуднути

Не уявляєте свого ранку без чашки кави? Для вас є гарні новини. Дослідження показують, що щоденне вживання кави не лише допомагає нам залишатись активними, а і має цілий ряд переваг для здоров’я. Чорна кава багата на поживні речовини та антиоксиданти, тож її регулярне вживання може запобігти розвитку раку, серцево-судинних захворювань, діабету і не тільки, пише Жіночий світ.

Та чи може цей дивовижний напій допомогти при схудненні? Однозначно так. Вживання чорної кави сприяє посиленню метаболізму. За даними Міністерства сільського господарства США, одна чашка чорної кави містить лише 2 калорії. А якщо кава не містить кофеїну, то її калорійність стає нульовою. При цьому до кави не рекомендується додавати молоко, вершки мед, цукор та інші підсолоджувачі, якщо ви хочете позбутись зайвих кілограмів.

Кава має одразу чотири властивості, які сприяють зниженню ваги:

Вона пригнічує голод. Кава придушує відчуття голоду і допомагає нам залишатись бадьорими протягом дня. Зокрема, вона знижує рівень гормону голоду, відомого як пептид YY, що допомагає контролювати апетит.

Вона містить хлорогенову кислоту. Ця сполука, що присутня в каві, допомагає прискорити процес схуднення. Вона уповільнює процес засвоєння цукру та перетворення його на глюкозу, а також має антиоксидантні властивості.

Вона містить кофеїн. Кофеїн, який міститься в каві, посилює метаболічну активність та підвищує рівень енергії, що допомагає нам спалювати більше калорій. Також кофеїн допомагає у регулюванні рівня холестерину, що важливо для здоров’я серця.

Вона зменшує рівень вологи в організмі. Надлишок води в організмі також є однією з причин набору ваги. Вживання чорної кави допомагає зменшити вміст води в організмі, оскільки ви частіше відчуваєте потребу у сечовипусканні. Виведення зайвої води з організму сприяє зниженню ваги.

Поділись


Новини партнерів