4 продукти, які захистять вас від зимового дефіциту вітаміну D

Вітамін D допомагає організму засвоювати кальцій та фосфор з продуктів харчування. Ці мінерали необхідні нам для підтримки здоров’я м’язів, кісток та зубів. Крім того, він відіграє значну роль у підтримці імунітету та здоров’я серця, пише Жіночий світ.

Багато людей страждає від дефіциту цього вітаміну, особливо взимку, коли ми отримуємо набагато менше сонячного світла. На щастя, існують альтернативні джерела вітаміну D, які можуть забезпечити вас цією поживною речовиною в холодні та темні зимові місяці.

Ось кілька харчових джерел вітаміну D, які обов’язково мають бути у вашому зимовому раціоні:

Молоко та йогурт. Молоко та йогурт є важливими природними джерелами вітаміну D. Обов’язково перевіряйте етикетки, там має бути зазначено, що продукт збагачений цією поживною речовиною. Йогурт також є прекрасним джерелом пробіотиків для вашого кишечника. Важливо відзначити, що вітамін D – це жиророзчинний вітамін, і дослідження показали, що він краще засвоюється при споживанні разом зі здоровими жирами.

Жирна риба. Жирна риба, така як лосось, тунець і скумбрія, є найкращими природними джерелами вітаміну D. 85 грамів лосося забезпечать вам більше 100% денної норми цього важливого вітаміну. Така ж порція консервованого тунця містить 154 МО вітаміну D.

Гриби. Гриби, як і людська шкіра, виробляють вітамін D під впливом сонячного світла. Гриби Портобелло, один з сортів звичних нам усім печериць, є одним з найбагатших на вітамін D грибів, на одну порцію цих грибів припадає 400 МО вітаміну.

Звісно, все залежить від того, скільки УФ-промені отримували гриби. Порція грибів на 100 г може містити від 124 до 1022 МО вітаміну D. Більше того, гриби продовжують синтезувати вітамін D навіть після того, як їх зрізали, тому ви можете потримати їх під сонячними променями перед приготуванням.

Яйця. Це ще один популярний продукт, що може забезпечити вас вітаміном D. В основному вітамін D міститься у жовтках, тому яйця бажано їсти цілими. На один яєчний жовток припадає 41 МО вітаміну D, що становить 10% від вашої добової норми. За словами фахівців, яйця цілком можуть бути частиною здорової дієти, особливо якщо замінити ними продукти, що містять багато холестерину і насичених жирів, як червоне м’ясо.

Поділись


Новини партнерів