Що ви маєте знати про різні види чаю та їхні корисні властивості

Міжнародний день чаю відзначається кожного року 15 грудня. Це свято започатковано для того, щоб віддати належне зусиллям людей, які беруть участь у виготовленні цього дивовижного напою. На сьогодні чай – це один з найбільш популярних у світі напоїв, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Вирощування чаю вимагає догляду та значних зусиль. У країнах третього світу, таких як Індія, працівники чайних плантацій часто працюють дуже важко та в жахливих умовах. Найбільшим експортером чаю зараз є Китай. Вважається, що саме там чай з’явився вперше.

Чай – це надзвичайно корисний напій, що має цілий ряд переваг для здоров’я.

В залежності від інгредієнтів та способу приготування, чай може бути надзвичайно різноманітним. Ось, що ви маєте знати про популярні типи чаю та їхні корисні властивості:

Зелений чай.  Зелений чай став надзвичайно популярним, і на те є причини. Він дуже багатий на антиоксиданти, завдяки яким він приносить користь нашому серцю, легеням, мозку, шкірі та шлунку. Він позитивно впливає на травлення та кровообіг, а також сприяє схудненню.

Ромашковий чай. Цей різновид чаю є дуже популярним легким заспокійливим, готують його з висушених квітів ромашки. Ромашковий чай широко вживається для боротьби з безсонням та стресом. Крім того, ромашку вживають для покращення настрою.

Лимонний чай. Лимон можна додавати практично у всі варіанти чаю. Він є потужним джерелом вітаміну С, який сприяє зміцненню імунітету. Також він сприяє зміцненню психічного здоров’я та здоров’я серцево-судинної системи.

Імбирний чай. Основним інгредієнтом цього різновиду чаю є імбир. Імбир має сильні протизапальні властивості, що дуже важливо в зимовий сезон. Крім того, він допомагає усунути нудоту, біль, запор, а також симптоми застуди.

Чай пуер. Цей різновид чаю належить до ферментованих чаїв. Якщо вам потрібен чай, який сприяє схудненню, то пуер підходить ідеально. Також він допомагає покращити кровообіг і покращує когнітивну функцію мозку.

Поділись


Новини партнерів