5 продуктів, які допоможуть контролювати симптоми діабету

Рівень цукру в крові – це те, через що люди, хворі на цукровий діабет непокояться найбільше. Підшлункова таких людей не може виробляти достатньо інсуліну, щоб підтримувати здоровий рівень глюкози в крові. В результаті вона накопичується у крові, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Хоча пацієнт може вживати ліки та робити ін’єкції інсуліну, для підтримки нормального рівня цукру в крові потрібно також вести здоровий спосіб життя та стежити за харчуванням. Продукти, які повільно засвоюються організмом, вважаються найкращим варіантом регулювання рівня цукру, оскільки вони не викликають його різких перепадів.

Ось 5 найкращих продуктів, які допомагають регулювати рівень цукру в крові:

Капустяні овочі. Коли ви їсте броколі чи інші капустяні овочі, вони виділяють сполуку під назвою сульфорафан. Її основою є сірка, тому вона сприяє зниженню рівня цукру в крові. Крім того, цей овоч посилює чутливість до інсуліну у людей з діабетом 2 типу. Також хрестоцвіті овочі також можуть зменшити ризик розвитку діабету.

Насіння. Встановлено, що насіння, наприклад насіння льону та гарбуза, допомагає регулювати рівень цукру в крові. Вони багаті на антиоксиданти, клітковину та корисні жири. Вони покращують травлення та уповільнюють вивільнення цукру з їжі.

Часник. Часник відомий своїми лікувальними властивостями, зокрема своєю здатністю посилювати секрецію до інсуліну та чутливість до його дії. Найкраще вживати в сирому вигляді, але згодиться і термічно оброблений.

Бобові. Бобові культури, як квасоля, нут та сочевиця, мають низький глікемічний індекс та сприяють контролю рівня цукру в крові. Головне – це не доповнювати їх соусами, які місять багато цукру, як магазинний кетчуп.

Овес. Продукти діабетики повинні підбирати собі з урахуванням глікемічного індексу – що нижчим він буде, то краще. Вівсянка має ГІ 55, що робить її майже ідеальним продуктом для тих, хто страждає на діабет. Але уникайте готової підсолодженої вівсянки, вона принесе більше шкоди, ніж користі.

Поділись


Новини партнерів