Що варто зробити, щоб знизити артеріальний тиск під час вагітності

Не зважаючи ні на що, раціон  має величезний вплив на наше здоров’я. Від того, що ми їмо, та чого уникаємо може залежати те, на скільки здоровими ми будемо. Зокрема, раціон має велике значення для регулювання артеріального тиску, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Часто з підвищеним артеріальним тиском стикаються вагітні жінки. Інколи він може призводити до серйозних ускладнень, аж до смерті жінки або плоду.

Тому якщо ви хочете краще контролювати свій артеріальний тиск, і особливо якщо ви готуєтесь стати мамою, уникайте таких продуктів:

Сіль. Фасовані та високооброблені продукти містять величезну кількість солі, тому їх потрібно виключити зі свого раціону.

Дослідження, опубліковане в Journal of the American College of Cardiology, показало, що сіль та натрій мають великий вплив на ваш артеріальний тиск, що також збільшує ризик серцевих захворювань.

Надлишок цукру. Надмірна кількість цукру, які надмірна кількість солі, також може негативно вплинути на ваш артеріальний тиск. А дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, довело, що доданий цукор має прямий зв’язок з підвищенням рівня артеріального тиску.

Навіть якщо ви відчуваєте потяг до солодкого, намагайтесь споживати його помірковано. Уникайте продуктів з високим вмістом цукру, якщо вам діагностували гіпертонію або якщо ви вагітні.

Кофеїн. Якщо ви схильні до підвищеного тиску, вам в жодному разі не можна пити напої з кофеїном. Кофеїн зменшує рівень вологи в організмі, а у великій кількості може навіть стати причиною зневоднення. Це, в свою чергу, призводить до зростання показників артеріального тиску. Якщо ви все ж не можете відмовитись від улюбленої кави, оберіть безкофеїновий варіант або робіть її вдвічі слабшою.

Поділись


Новини партнерів