Чому варто включити в зимовий раціон молоко з куркумою

Молоко з куркумою – це традиційний індійський напій, який набув широкої популярності у світі. Куркума – це поширена спеція, яка надає стравам золотистого кольору та неповторного аромату. Особливо часто молоко з куркумою радять пити людям, які страждають від болю в горлі та симптомів застуди, пише Жіночий світ.

Хоча цей напій містить мінімум інгредієнтів і дуже простий в приготуванні, він може запропонувати вам цілий ряд переваг для здоров’я.

Ось кілька корисних властивостей золотого молока:

Воно зменшує запалення. Куркума має протизапальні властивості. Біль у суглобах часто посилюється взимку, а куркума може цьому зарадити. Також протизапальні властивості куркуми роблять золоте молоко чудовим засобом для профілактики раку.

Воно зміцнює здоров’я серця. Хронічне запалення пов’язане з розвитком серцево-судинних захворювань. Завдяки своїм протизапальним властивостям куркума може допомогти зберегти серце здоровим. Крім того, цей напій може допомогти контролювати рівень цукру в крові, що безпосередньо сприятиме здоровому серцю.

Воно покращує когнітивні функції. Молоко з куркумою може допомогти поліпшити когнітивні функції, поліпшити пам’ять і підняти настрій. Хвороба Альцгеймера пов’язана з хронічним запаленням. Молоко куркуми може допомогти зменшити ризик її розвитку. Куркумін, який міститься в куркумі, діє як легкий антидепресант.

Воно зміцнює імунітет. Куркума може виявитись надзвичайно ефективною проти симптомів застуди та грипу. Взимку люди стають вразливими до таких хвороб. Маючи антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості, молоко з куркумою може допомогти полегшити симптоми сезонних інфекцій.

Воно зміцнює здоров’я кісток. Золоте молоко є джерелом кальцію та вітаміну D. Ці поживні речовини сприяють зміцненню кісток і допомагають уникнути таких захворювань, як остеопороз та остеопенія.

Щоб приготувати золоте молоко, закип’ятіть одну чашку молока, додайте до нього 1 ч.л. куркуми, 1 ч.л. цукру та 1/4 ч.л. чорного перцю.

На свій смак ви можете замінити незбиране молоко на пастеризоване, знежирене або рослинне. Цукор можна замінити на мед або кленовий сироп. Також до напою можна додати трохи імбиру.

Поділись


Новини партнерів