Як арахіс допомагає у боротьбі з високим кров’яним тиском

Високий кров’яний тиск створює додаткове навантаження на стінки судин та серце, а також на інші органи, такі як нирки, очі та мозок. З часом це може призвести до розвитку серйозних та потенційно небезпечних для життя захворювань, пише Жіночий світ.

На щастя, існує низка способів знизити показники артеріального тиску. Наприклад, ви можете вживати для цього помірні кількості арахісу.

Дослідження, опубліковане у  American Journal of Clinical Nutrition, показало, що і солодкий, і солоний, і пряний, і звичайний арахіс сприяє зниженню артеріального тиску.

Дослідження було проведено в Університеті Пердью та включало понад 150 чоловіків та жінок, які впродовж 12 тижнів щоденно їли арахіс.

Доктор Річард Маттес, професор кафедри харчування в Університеті Пердью, сказав: “Незалежно від типу добавок, споживання арахісу дало позитивний ефект у учасників з підвищеним рівнем ліпідів у крові та артеріальним тиском”.

Всі сорти арахісу сприяли значному зниженню показників діастолічного артеріального тиску. У учасників, які мали підвищений кров’яний тиск, найпомітніше зниження було зафіксовано у перші два тижні, хоча тенденція до зниження зберігалась до кінця експерименту.

Ще одне дослідження надало більше доказів того, що арахіс знижує ризик розвитку хвороб серця. У ньому взяли участь понад 200 000 людей. Встановлено, що ті, хто регулярно їв арахіс, мали нижчий ризик смерті через проблеми із серцем.

Науковці пояснюють цей ефект наявністю в арахісі аргініну. Аргінін сприяє виробленню оксиду азоту, який розширює судини, що допомагає знизити артеріальний тиск.

Крім того, арахіс є джерелом білка, ніацину, марганцю, клітковини, вітаміну Е, магнію, фолатів, міді та фосфору. Також арахіс містить калій, фітостерини, ресвератрол і корисні жири, які приносять здоров’ю серця значну користь.

Магній та калій, які містяться в арахісі, допомагають контролювати артеріальний тиск. Для найкращого результату фахівці радять обирати несолоний арахіс.

Поділись


Новини партнерів