Чому взимку інфаркти стають більш поширеними

Серце – це один із життєво важливих органів нашого тіла. Коли воно не може нормально функціонувати, шанси людини на виживання сильно скорочуються. Хвороби серця продовжують залишатися основною причиною смерті людей у ​​всьому світі. Переважно смерті пов’язані з інфарктами. Інфаркти трапляються, коли щось перешкоджає припливу крові до серцевого м’яза, пише Жіночий світ.

Інфаркт може трапитись в будь-який час і в будь-який сезон. Однак поширенішими вони все таки стають саме взимку. Які ж причини цього явища і що можна зробити, щоб убезпечити себе? Давайте розберемось.

Зимовий сезон називають “сезоном серцевих нападів”, оскільки взимку відбувається збільшення кількості випадків інфарктів. Взимку спостерігаються різкі коливання атмосферного тиску, вологості повітря, сильні вітри та зниження температури. Все це може викликати певні реакції у нашого організму і ці реакції можуть збільшувати ризик серцевого нападу.

Наприклад, у холодну погоду активність нервової системи зростає, щоб зігріти нас, судини звужуються, а кров згущується. Ці фактори можуть негативно впливати на артеріальний тиск і, таким чином, призвести до інфарктів.

Щоб зберегти здоров’я серця взимку, потрібно вжити наступних заходів:

Носіть теплий одяг. В холодну погоду дуже важливо подбати про те, щоб залишатись в теплі. Коли вам холодно нервова система активізується, що викликає різкий стрибок артеріального тиску. Також кров стає більш густою, що збільшує ризик утворення тромбів. Тому завжди вдягайтесь відповідно до погоди.

Уникайте будь-якого дискомфорту. Намагайтесь не перебувати довгий час на вулиці, якщо це викликає у вас дискомфорт. Також підберіть одяг, в якому вам буде зручно, уникайте речей, які важко знімати чи неприємно носити.

Не забувайте про вправи. Кардіо-вправи, як біг, швидка ходьба або їзда на велосипеді, сприяють здоров’ю вашого серця. Хоча на вулиці стає холодно, не варто забувати про регулярні фізичні вправи.

Стежте за споживанням алкоголю. Зима тісно асоціюється зі святами, а отже більшість людей вживає багато алкоголю. Помилкова думка, що алкоголь допомагає зігрітись, також збільшує споживання алкоголю в холодний сезон. Однак, якщо ви хочете зберегти здоров’я серця, краще вживати його помірно навіть у свята.

Поділись


Новини партнерів