Як ви можете полегшити біль від артриту під час зимових свят

Артрит – це захворювання, що викликає запалення та набрякання суглобів, що супроводжується сильним болем. Та ви можете полегшити відчуття дискомфорту, вживаючи певні продукти, пише Жіночий світ.

Наприклад, у святкові дні ви можете потішити себе імбирним чаєм, який може вас зігріти зігріти, а також знизити активність деяких хімічних речовин, які сприяють посиленню запалення.

Більше того, дослідження підтверджують, що імбир може виступати в якості безпечного засобу для лікування симптомів артриту.

У першому з таких досліджень взяли участь 67 людей. Кожному учаснику, який страждав артрозом стегна або коліна,було  випадковим чином було призначено один із трьох варіантів лікування: 170 мг екстракту імбиру на день, 400 мг таблеток ібупрофену або плацебо.

Результати відзначають, що споживання імбиру призводить до значного зниження показників болю, порівняно з плацебо.

В іншому дослідженні брали участь 29 людей з артрозом колінного суглобу. Протягом перших трьох місяців учасникам давали імбир або капсулу плацебо чотири рази на день. На наступні три місяці групи поміняли місцями. В кінці першої фази учасники, які приймали імбир, відчували значне зниження болю, порівняно з учасниками, які приймали плацебо. Цікаво, що наприкінці другої фази помітної різниці між групами учасників помічено не було. Це говорить про те, що імбир може давати довгостроковий ефект.

У третьому дослідженні 247 учасникам з артрозом колінного суглоба давали або 255 мг імбиру, або капсули плацебо двічі на день протягом шести місяців. У тих, хто лікувався імбиром, було помічено значне зменшення інтенсивності болю в коліні.

В той же час вчені зазначають, що прийом знеболювальних препаратів був ефективнішим, ніж вживання імбиру.

Вважається, що імбир зменшує вироблення лейкотрієнів в організмі, які сприяють виникненню та посиленню запалення. Крім того, імбир також містить саліцилати, які перетворюються в організмі на саліцилову кислоту. Саліцилова кислота може запобігти виробленню нервами певних простагландинів, що полегшує біль та дискомфорт.

Поділись


Новини партнерів