Чому варто включити ківі до свого зимового раціону

Якщо говорити про ідеальний зимовий раціон, вашим пріоритетом повинні бути продукти, які сприяють зміцненню імунітету. Велике значення для роботи імунної системи має вітамін С, тому природно, що взимку потрібно збільшити споживання продуктів, багатих на цю поживну речовину, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ківі – це низькокалорійний та поживний продукт, який можуть вживати як ті, хто стежить за своєю фігурою, так і ті, хто дбає про своє здоров’я. Один плід ківі важить близько 68 г і містить приблизно 42 калорії.

Ось які корисні властивості має ківі:

Покращення травлення. Ківі – це потужне джерело клітковини та антиоксидантів. Вони можуть допомогти поліпшити стан кишечника, що може суттєво поліпшити травлення, запобігаючи таким ускладненням, як надмірне газоутворення, діарея, нудота, здуття живота і запор.

Посилення імунітету. Вітамін С – це водорозчинний вітамін, який не відкладається в організмі, тому його потрібно споживати щодня. Ця поживна речовина має величезне значення для роботи імунної системи, а ківі є гарним її джерелом.

Зміцнення здоров’я серця. Ківі може допомогти контролювати рівень артеріального тиску. Крім того, ківі сприяє підтримці здорової ваги. Насичений поживними речовинами, ківі також може допомогти зменшити ризик розвитку серцевих захворювань.

Полегшення симптомів астми.  Людина, яка страждає на астму, може отримати значну користь від ківі, оскільки воно може допомогти заспокоїти систему завдяки наявності антиоксидантів і вітаміну С. Крім того, ківі може допомогти ефективно боротися з алергією, оскільки покращує імунну функцію.

Зміцнення здоров’я очей. Ківі містить лютеїн та зеаксантин, які, як відомо, сприяють здоровому зору. Крім того, ківі може допомогти боротися з віковою дегенерацією макули, що може призвести до втрати зору.

Таким чином, ківі буде чудовим варіантом для вас, якщо ви хочете зміцнити свій імунітет. Крім того, цей фрукт чудово підходить людям, що страждають на різні алергії.

Поділись


Новини партнерів