5 поширених звичок, які шкодять вашому психічному здоров’ю

Ви могли вже безліч разів чути, що психічне здоров’я на стільки ж важливе, як і фізичне. Воно впливає не лише на ваш настрій, а і на функціонування всього організму, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Найпоширенішими розладами психічного здоров’я є депресія та тривожність. Існує багато стратегій, що можуть вам допомогти зміцнити ваше психічне здоров’я. Так само існує багато щоденних звичок, які можуть йому нашкодити.

Ось кілька поширених звичок, що можуть похитнути ваше психічне здоров’я:

Відсутність вправ. Регулярні фізичні вправи корисні не тільки для тіла, але і для мозку. Коли ви тренуєтесь, організм виділяє так звані гормони щастя, які піднімають наш настрій. Дослідження також показали, що фізична активність допомагає контролювати симптоми деяких психічних розладів.

Ігнорування стресу. Багато людей відчувають стрес протягом дня, але не звертають на це уваги. Відсутність контролю за рівнем стресу – це один з факторів ризику серцевих хвороб та психічних розладів. Ви можете знизити рівень стресу за допомогою фізичних вправ і медитації.

Відсутність відпочинку. Якщо ви працюєте увесь день, а потім проводите вечір за смартфоном, ви можете несвідомо вплинути на своє психічне здоров’я. Ви не відпочиваєте від екранів та моніторів. Тому потрібно час від часу робити перерви, коли вам потрібно довго сидіти за комп’ютером. Також варто проводити дозвілля не перед комп’ютером чи телевізором.

Погане харчування. Те, що ви їсте, також впливає на ваше психічне здоров’я. Згідно з дослідженнями, певні продукти можуть сприяти зміцненню психічного здоров’я, такі як продукти з жирними кислотами омега-3, ягоди, зелені листові овочі тощо.

Нестача сну. Нестабільний цикл сну  також є одним із факторів, які шкодять вашому психічному здоров’ю. Вам слід зменшити використання комп’ютерів та смартфонів перед сном та намагатись лягати спати в один і той же час кожного дня.

Поділись


Новини партнерів