5 продуктів, що найкраще зменшують потяг до цукру

Потяг до цукру – це найгірший ворог вашої фігури. Інколи бажання з’їсти щось солоденьке просто непереборне, особливо після обіду та вечері. Саме потяг до цукру є причиною того, що багатьом людям так складно дотримуватись дієти, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Споживання цукру збільшує вироблення інсуліну в організмі. Згідно з повідомленням дослідників з Нью-Йоркського університету, стрибки рівня інсуліну спричиняють вивільнення дофаміну, так званого “гормону щастя”. При цьому вживання продуктів з високим вмістом цукру – це не єдиний спосіб викликати вивільнення дофаміну. Ви можете контролювати свій потяг до солодкого, споживаючи більше продуктів, що містять амінокислоту під назвою тирозин.

Ось 5 продуктів, багатих на тирозин, які допоможуть вам стримати потяг до солодкого:

Яйця. Яйця – це джерело білків та корисних жирів, що робить їх одним із найкращих продуктів для схуднення. Одне ціле яйце допоможе вам втамувати голод і зменшити потяг до солодощів. Яйця містять невелику кількість калорій, тому вони не шкодять фігурі. Більше того, жовток яйця багатий на хлор, поживну речовину, що відома своїми жироспалювальними властивостями. Тож для нічних перекусів краще обрати яйця.

Молоко та молочні продукти. Молоко та сир є прекрасним джерелом білка, кальцію, вітамінів, мінералів та жирних кислот. Вони можуть миттєво забезпечити вас енергією, поліпшити роботу мозку і приборкати ваш потяг до солодкого. Молочні продукти також можуть зменшити ризик діабету. Відповідно до дослідження, опублікованого в American Journal of Clinical Nutrition, люди, які їдять багато жирних молочних продуктів, мають найнижчий ризик діабету.

Горіхи та насіння. Горіхи та насіння – це джерело здорових жирів, клітковини та білків. Це ідеальне поєднання, що дозволяє нам тривалий час почуватись ситими та знизити потяг до цукру.  Зокрема, в арахісі та кунжуті багато тирозину, тому найкраще включити в раціон саме їх. Насіння кунжуту також містить цинк, вітамін В6 і магній, тоді як арахіс – джерело біотину, міді, ніацину, фолієвої кислоти, марганцю.

Соя. Соя є джерелом повноцінного білка. Крім того, це прекрасне джерело тирозину, а також фенілаланіну. Продукти, виготовлені із соєвих бобів, такі як тофу та соєве молоко, може не тільки приборкати ваш потяг до цукру, але й пришвидшити процес відновлення м’язів. Соєві боби також можуть знизити рівень “поганого” холестерину в організмі та захистити серце від хвороб.

Яблука. Яблука містять значну кількість тирозину і, як відомо, підвищують рівень дофаміну, що може допомогти у боротьбі з депресією. Ці фрукти також забезпечать вас  такими поживними речовинами, як вітамін С, вітамін К та калій, які можуть пришвидшити обмін речовин і сприяють процесу схуднення.

Поділись


Новини партнерів