Які різновиди молока можуть спричинити стрибки рівня цукру в крові

Розвиток діабету другого типу пояснюється недостатнім рівнем інсуліну. Інсулін – це гормон, що виробляється підшлунковою залозою та  відповідає за регулювання рівня глюкози в крові, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Глюкоза – це основний різновид цукру, який ми отримуємо з їжі. Вона забезпечує клітини енергією, однак її споживання потрібно регулювати, адже нестабільний рівень цукру в крові може завдати серйозної шкоди організму.

Є продукти, що допомагають регулювати рівень цукру в крові. Наприклад, до них належить молоко, яке стимулює вироблення інсуліну. Доктор Марк Вандерпамп, консультант ендокринолог з OneWelbeck, пояснив: “Відомо, що молоко та молочні продукти є потужними стимуляторами вироблення інсуліну, і це не можна пояснити самим тільки вмістом лактози”.

За словами доктора Вандерпампа, це скоріше пов’язано з білковим складом молока, а не зі вмістом жиру. Тому суттєвої різниці між впливом незбираного, напівжирного та знежиреного молока немає.

Однак високий вміст вуглеводів у деяких видах молока може негативно вплинути на рівень цукру в крові. Зокрема, це стосується ароматизованого молока, як шоколадне та полуничне молоко, яке так люблять діти.

Такі різновиди молока містять багато вуглеводів, які швидко розщеплюються до глюкози і мають виражений вплив на рівень цукру у крові.

В середньому склянка молока містить 12 г вуглеводів, однак деякі види молока містять його значно менше. Мигдалеве молоко, соєве молоко та кокосове молоко містять один грам, чотири грами та два грами відповідно, сказав доктор Вандерпамп.

Поділись


Новини партнерів