4 причини включити в раціон зелені листові овочі

Про користь вживання листової зелені говорилось уже неодноразово. Вона може допомогти людям з високим рівнем холестерину, підвищеним артеріальним тиском, цукровим діабетом, а також тим, хто має інші проблеми зі здоров’ям або хоче їх уникнути, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Зима – це сезон, коли нам потрібно краще дбати про свій імунітет, адже саме тоді найбільше шансів підхопити респіраторні інфекції, включаючи грип та застуду. Листова зелень, така як шпинат, рукола та листя салату, можуть вам у цьому допомогти.

Ось, які ще переваги дасть вам вживання листової зелені цієї зими:

Покращення зору. Вітамін А в листовій зелені може допомогти поліпшити зір. Шпинат також містить зеаксантин, лютеїн та бета-каротин, які несуть величезну користь для здоров’я ваших очей.

Зміцнення імунітету. Імунітет часто знижується у зимові місяці, тому ми стаємо більш вразливими перед збудниками різних хвороб. Здорова та поживна дієта в поєднанні з фізичними вправами можуть допомогти цьому запобігти. Зелені листові овочі – це джерело великої кількості поживних речовин, тож їх регулярне споживання сприяє зміцненню імунітету.

Підвищення рівня гемоглобіну. Листова зелень містить багато фолатів, які сприяють виробленню еритроцитів. Люди, які мають низький рівень гемоглобіну отримають користь від щоденного вживання шпинату, капусти та інших листових овочів.

Схуднення. Найкраще в зелених листових овочах – це те, що вони вкрай низькокалорійні. Також вони універсальні та недорогі, до того ж існує багато способів включити їх у свій раціон. З них можна готувати салати, випічку, запіканки, та інші страви.

Поділись


Новини партнерів