5 фруктів, що допоможуть вам схуднути швидше

Споживання вуглеводів завжди вважалось шкідливим для фігури, але не тоді, коли вони надходять зі здорових джерел, наприклад з фруктів. Вони багаті на клітковину, вітаміни та інші необхідні поживні речовини. Тому фрукти – це одні з найкращих продуктів, що ви можете включити в раціон, якщо хочете скинути зайву вагу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Клітковина дозволяє нам довго залишатись ситими, а фруктоза допомагає задовольнити наш потяг до солодкого. Усі фрукти корисні для здоров’я, але деякі з них мають більше переваг, коли мова йде про зниження ваги.

Ось 5 фруктів, які повинні бути у вашому раціоні, якщо ви хочете схуднути:

Яблука. Одне яблуко містить приблизно 4 г клітковини та 95 калорій. Це робить яблука чудовим продуктом для зниження ваги. Яблука доволі ситні, тому вони можуть бути чудовою закускою між основними прийомами їжі. Кілька досліджень свідчать про те, що яблука можуть сприяти зниженню ваги і навіть зменшити ризик підвищення рівня холестерину. Яблука можна їсти як сирими, так і приготованими.

Банани. Всупереч поширеній думці, банани не сприяють збільшенню ваги. Вони справді більш калорійні, ніж більшість фруктів, але також вони багаті на поживні речовини. Банани містять марганець, клітковину, калій, магній, вітаміни і антиоксиданти. Вживання бананів допомагає регулювати рівень цукру в крові, зменшити ризик підвищення рівня холестерину та контролювати вагу.

Ягоди. Ягоди містять мало калорій і дуже багато вітамінів і антиоксидантів. 150 г полуниці містить лише 50 калорій, а 150 г чорниці –  лише 84 калорії. Ягоди можна додавати до каші чи йогурту на сніданок, або ж їсти їх як закуску в середині дня.

Апельсини. Зима – сезон цитрусових, тож вам обов’язково потрібно включити їх у свій зимовий раціон. Апельсини дуже багаті на вітамін С і клітковину, та при цьому вони залишаються низькокалорійними. Вони в чотири рази ситніші за круасани і в два рази ситніші за мюслі. 1 апельсин містить всього 45 калорій.

Папайя. Папайя містить фермент, який називається папаїн. Він посилює метаболізм і допомагає розщеплювати їжу у шлунку. Вживання цього екзотичного фрукта допомагає накопичувати менше жиру і худнути швидше. Папайя багата на вітамін С, антиоксиданти та флавоноїди, завдяки яким вона запобігає здуттю і запорам. Папайя також корисна для людей, які страждають на цукровий діабет.

Поділись


Новини партнерів