​​Чому банани – це найкраща закуска після тренування

Голод, який з’являється після тренувань, дуже важко приборкати. Фізичні вправи забирають багато енергії, і перше, що бере більшість людей, аби її відновити – це банани. Банани багаті на клітковину, легко засвоюються і і вважаються ідеальною закускою, яку можна з’їсти одразу при виході зі спортзалу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Що ж робить банан ідеальним перекусом після важкого тренування? Ось кілька факторів, які цьому сприяють:

Банани допомагають організму використовувати більше білка. Банан містить легкозасвоювані вуглеводи. Споживання цього фрукта після інтенсивного тренування сприяє швидшому відновленню м’язів. Вважається, що вуглеводи допомагають м’язам краще поглинати білок, що сприяє збільшенню м’язової маси.

Банани зменшують запалення. Окрім вуглеводів та білків, банани також містять такі сполуки, як дофамін та поліфеноли. Вчені припускають, що поєднання вуглеводів та цих сполук може допомогти запобігти болю в м’язах, викликаному надмірними фізичними вправами. Це допомагає швидше відновитись перед наступним тренуванням.

Банани сприяють загоєнню мікротравм. Вживання багатої на вуглеводи їжі одразу після тренування допомагає клітинам м’язів відновити запаси глікогену. Банани, багаті на легкозасвоювані вуглеводи, допомагають збільшити швидкість утворення м’язового глікогену в організмі та відновлення пошкоджених м’язів.

Банани підтримують імунітет. Інтенсивні фізичні вправи можуть тимчасово пригнічувати наш імунітет. Банани містять велику кількість антиоксидантів, тож їх вживання після тренування може допомогти відновити здорову імунну функцію. Більше того, інші біоактивні сполуки, що містяться в бананах, такі як біогенні аміни, фенольні сполуки та каротиноїди, теж можуть підтримувати імунітет.

Найпростіший і найзручніший спосіб вживання бананів – це просто їсти цілі фрукти. Ви можете носити банан в спортивній сумці із’ їсти qjuj після тренування. Також з них можна готувати смузі, з’єднуючи їх з йогуртом та іншими фруктами. Однак до таких коктейлів не варто додавати цукор, а йогурт повинен бути неароматизованим.

Вживання білкових продуктів після тренувань допомагає приборкати голод та сприяє швидшому відновленню. Банани – це гарне джерело рослинного білка, а також калію, що робить його корисною закускою після виконання фізичних вправ. Також ви можете їсти банани перед тренуванням, щоб швидко забезпечити себе енергією.

Поділись


Новини партнерів