Що потрібно знати про схуднення за допомогою ходьби

Якщо ви гадаєте, що схуднути модна тільки якщо проводити довгі години у спортзалі, то ви помиляєтесь. Ходьба – це чудовий спосіб підтримувати фізичну форму, зміцнити здоров’я та позбутись частини зайвої ваги пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Однак, обираючи цей простий на перший погляд спосіб контролюю ваги, ви повинні пам’ятати про деякі речі:

Підраховуйте кроки. Оскільки при ходьбі ви витрачаєте менше енергії, ніж під час інтенсивного тренування у спортзалі, ходити потрібно більше та приділяти цьому більше часу. Намагайтеся робити від 10 000 до 15 000 кроків на день. Звучить складно, та це цілком реальні цифри. Більшість смартфонів обладнані додатками, що дозволяють підраховувати кількість кроків, або ж ви можете самі їх завантажити.

Розподіліть ці кроки протягом дня. Вам не потрібно проходити 15 000 кроків за раз. Зробіть 3-4 двадцятихвилинні прогулянки протягом дня. Найкраще виходити на прогулянки після їжі, це сприяє кращому травленню.

Правильно вдягайтесь. Носіть зручні взуття та одяг за сезоном. Особливо важливо, щоб взуття було підібране правильно. Знайдіть найзручнішу посадку з найкращою підтримкою підошви та щиколотки.

Змінюйте темп. Не потрібно всі 20 хвилин йти з однаковою швидкістю. Чергуйте швидку ходьбу та більш повільну. Змінюючи швидкість, можна спалити на 20% більше калорій.

Виконуйте додаткові вправи. Ні, не потрібно перетворювати прогулянку на справжнє тренування, але варто додати трохи навантажень. Присідання чи віджимання допоможуть прискорити пульс та спалити більше калорій.

Намагайтесь ходити не тільки по рівній дорозі. Ходьба по рівній поверхні корисна, це безумовно. Але значно краще, якщо ви будете підніматись по схилу. Це збільшує швидкість обміну речовин і дозволяє спалити більше калорій.

Не забувайте про зволоження. Ходьба, які всі фізичні вправи, посилює потовиділення. Також вживання достатньої кількості води може дійсно допомогти схудненню. Але обирати варто зелений чай, трав’яний чай або звичайну чисту воду. Будь-що уникайте енергетиків, вони містять величезну кількість цукру.

Поділись


Новини партнерів