5 дивовижних продуктів, які прискорюють спалювання жиру в організмі

Якщо ви хочете схуднути та розігнати свій метаболізм, ніщо не допоможе вам у цьому краще, ніж правильно підібраний раціон. Хоча найкращий спосіб схуднути – це дотримуватись принципів здорового харчування, є продукти, які можуть прискорити цей процес, так як сприяють більш інтенсивному спаленню жиру, пише Жіночий світ з посиланням на Eat This, Not That!.

Ось кілька продуктів та активних речовин із них, які допоможуть вам схуднути швидше:

Картопля. Секретна зброя проти жиру – стійкий крохмаль. Якщо ви гадали, що потрібно будь-що уникати вуглеводів, ви були неправі. Крохмаль у картоплі є стійким, тобто він уповільнює травлення і не викликає різкого підвищення рівня цукру в крові, особливо якщо дати страві трохи вистигнути перед споживанням. Оскільки цей крохмаль не засвоюється в тонкому кишечнику, кишкові бактерії переробляють його, допомагаючи збалансувати рівень цукру в крові та оптимізуючи мікрофлору кишечника, що в свою чергу сприяє зниженню ваги. Огляд, опублікований у журналі Critical Reviews in Food Science and Nutrition, також продемонстрував вагомі докази того, що стійкий крохмаль сприяє зменшенню запасів вісцерального жиру.

Морські водорості. Секретна зброя проти жиру – фукоксантин. Японські науковці виявили, що сполука, яка міститься у бурих водоростях, допомагає зменшити запаси вісцерального жиру у піддослідних тварин. Нещодавно вчені провели аналогічне дослідження на людях. Чоловіки та жінки протягом чотирьох тижнів щоденно приймали капсули, які містили 3 мг фукоксантину. Порівняно з контрольною групою, наприкінці дослідження вони мали нижчий показник ІМТ та кількість вісцерального жиру. Були також позитивні зміни в учасників, які приймали лише 1 мг фукоксантину. Загальна кількість жиру в організмі, кількість підшкірного жиру та об’єм талії у них значно скоротились.

Червоний перець. Секретна зброя проти жиру – капсаїцин. Дослідження, опубліковане у  American Journal of Clinical Nutrition, показало, що регулярне вживання капсаїцину прискорює спалення вісцерального жиру, посилюючи здатність організму перетворювати їжу на енергію. Також він пригнічує апетит. Дослідження, опубліковане на сайті Національної медичної бібліотеки США, показало, що споживання лише 1 грама червоного перцю (приблизно 1/2 чайної ложки) може допомогти спалити більше калорій після їжі та знизити апетит.

Корінь імбиру. Секретна зброя проти жиру – гінгерол. Дослідження показують, що гінгерол має термогенну дію, тобто він підвищує внутрішню температуру тіла і примушує організм спалювати більше калорій. Наприклад, дослідження, опубліковане в журналі Metabolism, показало, що люди, які пили імбирний чай спалювали на 43 калорії більше, ніж ті хто пив просто гарячу воду. Також було встановлено, що імбир ослаблює відчуття голоду.

Квашена капуста. Секретна зброя проти жиру – пробіотики. Ферментовані продукти з капусти є гарним джерелом пробіотиків – корисних бактерій, які підтримують здоров’я травної системи. Нещодавній огляд 20 досліджень, в яких загалом взяли участь понад 1900 дорослих, показав, що вживання пробіотиків сприяє зниженню ваги, причому найкраще цей ефект проявляється саме у людей з надмірною вагою .

Поділись


Новини партнерів