4 вагомі причини включити гриби до зимового раціону

Гриби – це один з найсмачніших продуктів, який підходить також веганам та вегетаріанцям. Саме гриби є одним з небагатьох харчових джерел вітаміну D. Крім того, гриби низькокалорійні, тому можуть бути частиною дієти для схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось декілька причин зробити гриби частиною вашого щоденного раціону:

Вони багаті на вітамін D. Саме це робить гриби обов’язковою частиною вашого зимового раціону, адже в холодний сезон люди частіше страждають від нестачі цієї поживної речовини. Гриби виробляють вітамін D під впливом ультрафіолетового світла. Одна печериця при достатньому доступі УФ-променів може забезпечити вам добову норму вітаміну D.

Вони багаті на селен. Селен має антиоксидантні властивості. Він забезпечує захист клітин від пошкоджень, спричинених вільними радикалами. Також він сприяє зміцненню імунної системи. Гриби – чудове джерело селену.

Вони допомагають схуднути. Гриби містять дуже небагато калорій. Одна середня печериця містять приблизно двадцять калорій. Також гриби дуже ситні, що дозволяє уникнути зайвих перекусів.

Вони відрізняються універсальністю. Дієтолог індійських знаменитостей Ружута Дівекар каже, що ви повинні їсти продукти, які є універсальними за своєю природою. Це продукти, які є доступними, які легко готуються і які можна включити до великої кількості рецептів. Гриби можуть входити до запіканок, супів, салатів, випічки, рагу, тощо.

Поділись


Новини партнерів