Вісцеральний жир, на відміну від підшкірного, накопичується навколо внутрішніх органів, як печінка, підшлункова залоза та кишечник. Надмірна кількість вісцерального жиру може перешкоджати нормальній роботі цих органів, що з часом може призвести до розвитку хронічних захворювань, наприклад діабету, пише Жіночий світ з посиланням на Express.
Раціон людини має велике значення, коли мова йде про накопичення чи спалення вісцерального жиру. Наприклад, їжа з високим вмістом білка може допомогти зменшити його запаси. Одним з найдоступніших джерел білка є яйця.
Дослідження показали, що оскільки яйця відрізняються ситністю, вони допомагають зменшити споживання калорій під час наступних прийомів їжі. Яйця виявились більш ситними, ніж інші продукти, що містять таку ж кількість калорій.
Є багато доказів, що збільшення споживання білка, якого у яйцях дуже багато, сприяє спалюванню жиру. Наприклад, дослідження, опубліковане Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров’я, розглядало вплив молочно-ферментованого яєчного білка на запаси вісцерального жиру у японців, які страждали на ожиріння.
У дослідженні зазначалось, що раніше вже було продемонстровано ефективність яєчного білка для зменшення запасів вісцерального жиру у щурів.
В дослідженні взяли участь 37 чоловіків і жінок віком від 40 років. Їх розділили на дві групи – ту, що споживала яєчний ферментований білок, та контрольну. Наприкінці дослідження в учасників з першої групи значно зменшились запаси і вісцерального, і підшкірного жиру, порівняно з контрольною групою та початковими показниками.
Багато людей бояться яєць через вміст холестерину, але останні дослідження показують, що вони не підвищують рівень ЛПНЩ у крові, а натомість забезпечують організм цілим рядом поживних речовин, включаючи вітаміни D і B12, які допомагають організму спалювати жир.
Науковці підтверджують, що люди, які споживають яйця на сніданок, втрачають більше вісцерального жиру, ніж ті хто обирає сніданок з високим вмістом вуглеводів.