Як яйця допомагають позбутись вісцерального жиру

Вісцеральний жир, на відміну від підшкірного, накопичується навколо внутрішніх органів, як печінка, підшлункова залоза та кишечник. Надмірна кількість вісцерального жиру може перешкоджати нормальній роботі цих органів, що з часом може призвести до розвитку хронічних захворювань, наприклад діабету, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Раціон людини має велике значення, коли мова йде про накопичення чи спалення вісцерального жиру. Наприклад, їжа з високим вмістом білка може допомогти зменшити його запаси. Одним з найдоступніших джерел білка є яйця.

Дослідження показали, що оскільки яйця відрізняються ситністю, вони допомагають зменшити споживання калорій під час наступних прийомів їжі. Яйця виявились більш ситними, ніж інші продукти, що містять таку ж кількість калорій.

Є багато доказів, що збільшення споживання білка, якого у яйцях дуже багато, сприяє спалюванню жиру. Наприклад, дослідження, опубліковане Національною медичною бібліотекою США та Національним інститутом охорони здоров’я, розглядало вплив молочно-ферментованого яєчного білка на запаси вісцерального жиру у японців, які страждали на ожиріння.

У дослідженні зазначалось, що раніше вже було продемонстровано ефективність яєчного білка для зменшення запасів вісцерального жиру у щурів.

В дослідженні взяли участь 37 чоловіків і жінок віком від 40 років. Їх розділили на дві групи – ту, що споживала яєчний ферментований білок, та контрольну. Наприкінці дослідження в учасників з першої групи значно зменшились запаси і вісцерального, і підшкірного жиру, порівняно з контрольною групою та початковими показниками.

Багато людей бояться яєць через вміст холестерину, але останні дослідження показують, що вони не підвищують рівень ЛПНЩ у крові, а натомість забезпечують організм цілим рядом поживних речовин, включаючи вітаміни D і B12, які допомагають організму спалювати жир.

Науковці підтверджують, що люди, які споживають яйця на сніданок, втрачають більше вісцерального жиру, ніж ті хто обирає сніданок з високим вмістом вуглеводів.

Поділись


Новини партнерів