Неприємний запах з рота може бути ознакою діабету

Фахівці заявляють, що запах з рота може допомогти визначити, чи страждаєте ви на діабет. Якщо ваше дихання пахне кислими фруктами, це може бути ознакою діабетичного кетоацидозу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Діабетичний кетоацидоз викликаний тим, що організм розщеплює жирні кислоти за відсутності інсуліну. Згодом при цьому виділяється ряд шкідливих речовин, які називаються кетонами. Вони і викликають запах ацетону з рота.

Часто саме стоматологи допомагають діагностувати діабет, адже його ознаки можуть бути помітними під час профілактичних оглядів. Окрім характерного запаху ацетону, діабет також викликає зниження імунітету і погіршення здатності організму до самовідновлення. Тому про наявність діабету можуть також свідчити інфекції ясен, особливо якщо вони виявляються важчими, ніж можна було б очікувати.

Підвищений рівень цукру в крові створює ідеальне середовище для розмноження бактерій, які і викликають інфекції та неприємний запах.

В той же час, багато людей навіть не підозрюють про те, що вони хворі на діабет. Річ у тім, що більшість його симптомів можна сплутати з ознаками значно менш серйозних хвороб.

Поширені симптоми діабету включають часте сечовипускання, стомлюваність та постійну спрагу. Якщо ви помічаєте у себе такі ознаки, негайно зверніться до лікаря. Що раніше діабет буде діагностовано, то менше ускладнень ви можете від нього отримати.

Поділись


Новини партнерів