Що робить зелений горошок таким корисним

Зелений горошок – це обов’язкова частина традиційних зимових салатів. Також це смачний продукт, багатий на поживні речовини, який може принести багато користі вашому організму. При цьому горошок доступний та універсальний, пише Жіночий світ  з посиланням на Times Now.

Зелений горошок відомий багатьма перевагами для здоров’я, серед яких зміцнення здоров’я серця та зниження ваги. Він також є багатим джерелом клітковини, що робить його дуже корисним для травлення. Також споживання зеленого горошку сприяє зміцненню імунітету, що є важливим плюсом під час пандемії.

В середньому 100 г горошку містить 78 калорій. Тому ви можете насолоджуватись ним, не переймаючись, що це позначиться на фігурі.

Ось кілька корисних ефектів, які ви можете одержати від вживання зеленого горошку:

Зниження ваги. Зелений горошок – це гарне джерело рослинного білка та клітковини. Білок допомагає уникнути вживання зайвих калорій, а клітковина живить корисні бактерії в кишечнику. Це робить зелений горошок ідеальним продуктом для схуднення.

Зміцнення здоров’я серця. Зелений горошок містить антиоксиданти, магній, кальцій і калій. Ці поживні речовини можуть сприяти зміцненню здоров’я серця, допомагаючи контролювати рівень артеріального тиску. Крім того, зелений горошок має низький вміст жиру, що робить його корисним для людей, що страждають від підвищеного рівня холестерину у крові. Він також може допомогти регулювати рівень цукру в крові. Все це може допомогти у профілактиці серцево-судинних захворювань.

Посилення імунітету. Вітамін С – це поживна речовина, яка може сприяти зміцненню імунної системи організму. Зелений горошок містить вітамін С, тому він посилює здатність організму протистояти інфекціям.

Він багатий на білок. Зелений горошок – це ідеальне джерело рослинного білка. Це робить його ситним та допомагає формувати м’язову і кісткову тканину.

Покращення травлення. Як уже згадувалось, зелений горошок багатий на клітковину. Клітковина живить корисні бактерії кишечника, а також допомагає вивести відходи з організму.

Однак, горошок потрібно споживати в міру. Крім корисних речовин, він містить також лектини та фітинову кислоту. Їх надмірне споживання може спричинити порушення травлення, погіршення засвоєння поживних речовин, здуття та метеоризм.

Поділись


Новини партнерів