Що таке гикавка і як її позбутись

Гикавка може дуже дратувати, адже з’являється вона як правило в найбільш незручний час. На щастя, існують прості способи позбутись її, при чому вам навіть не доведеться рухатись з місця, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Часто гикавка з’являється без жодних на те причин. Дехто починає гикати, коли нервується та відчуває стрес. У інших же гикавка з’являється під час їжі та після вживання алкоголю. Зазвичай гикавка триває не більше кількох годин, але в рідкісних випадках вона може не зникати декілька днів.

Переважно гикавка не потребує втручання медиків, але якщо вона не минає більше 48 годин і сильно заважає вам у повсякденному житті, до лікаря все ж варто звернутись.

Існує не так багато досліджень, які оцінюють ефективність різних засобів проти гикавки. Однак, більшість із них застосовуються вже століттями.  Крім того, деякі найпопулярніші засоби насправді стимулюють ваш блукаючий або діафрагмальний нерви, які з’єднані з діафрагмою

Найкращий спосіб позбутись гикавки – це зробити дихальні вправи. Швидкої зміни ритму дихання чи пози може виявитись достатньо, щоб розслабити діафрагму і зупинити гикавку.

Глибоко та повільно робіть п’ятисекундний вдих, а потім м’яко видихайте протягом п’яти секунд. Повторюйте цю вправу поки гикавка не мине.

Можна також спробувати затримати дихання на 10-12 секунд після глибокого вдиху.

Деякі люди стверджують, що у них минає гикавка, якщо вони обіймають коліна. Це потрібно робити близько двох хвилин.

Рекомендується також випити склянку холодної води.

Останній спосіб дуже нагадує попередній – просто смоктати кубик льоду протягом декількох хвилин або полоскати горло крижаною водою.

Поділись


Новини партнерів