Коли найкраще приймати добавки з вітаміном D і чому взагалі варто це робити

Вітамін D допомагає зберегти міцність кісток та зубів і має важливе значення для зміцнення загального здоров’я організму. Однак протягом зимових місяців величезна кількість людей страждає від його нестачі, яку можна компенсувати, приймаючи вітамінні добавки, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Особливо важливо додатково приймати вітамін D з вересня по квітень, коли шкіра не отримує достатньо сонячного світла для його вироблення. Це пов’язано зі зменшенням тривалості світлового дня.

Якщо ви вирішили почати прийом вітамінних добавок, то повинні знати і найкращий час для їх вживання.

За даними журналу Which? корисно приймати вітамін D під час їжі. Це жиророзчинний вітамін, тому він краще засвоюється, якщо вживати його разом з їжею.

Щодо дозування, фахівці радять усім вживати не менш, ніж 10 мкг вітаміну D з вересня по березень. Зараз це особливо важливо, адже встановлено, що у більшості людей, у яких розвинулись важкі симптоми коронавірусу, був дефіцит цієї поживної речовини. Але ви повинні стежити за тим, щоб отримувати достатньо вітаміну D навіть після того, як пандемія завершиться.

Для цього ви можете проводити більше часу на свіжому повітрі, адже наша шкіра може виробляти вітамін D3 під впливом сонячного світла.

Крім того, у вашому раціоні повинно бути більше жирної риби, грибів та яєць.

Не завжди можна зрозуміти, що ви страждаєте від дефіциту вітаміну D. Однією з найпоширеніших його ознак є постійна втома, але зустрічаються також скарги на біль у кістках, м’язові болі та перепади настрою.

Поділись


Новини партнерів